Vier de vrijheid op Bevrijdingspop Heerhugowaard

Cultuur
Genieten van de vrijheid en van gezellige muziek bij Bevrijdingspop op het Raadhuisplein.
Genieten van de vrijheid en van gezellige muziek bij Bevrijdingspop op het Raadhuisplein. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Bevrijdingspop Dijk en Waard is een cultureel muziekfestival dat ieder jaar wordt gehouden en in 2023 het 10-jarig lustrum zal beleven op en rond het gezellige Raadhuisplein. 

De Stichting Cultureel 072 is initiatiefnemer en organisator van deze dag. De stichting brengt de viering van vrijheid op een speelse en muzikale manier onder de aandacht met een breed programma met vooral veel lokale samenwerkingen, acts en artiesten. Dankzij de bijdragen van de gemeente Dijk en Waard, Stichting Nut en diverse sponsors is het evenement op het Raadhuisplein wederom geheel gratis te bezoeken!

Het programma begint om 12.00 uur met een rommelmarkt. Klaas Braak staat er met zijn kermisattracties en kinderen kunnen glittertattoos laten zetten en geschminkt worden. Nieuw dit jaar is dat er een oud ambacht gedemonstreerd wordt: palingroken. Behalve Henk Naber en Joost de Vries verzorgt ook het smartlappenkoor Simpel Hollands een optreden. De grootste rock- en blueshits van de afgelopen 50 jaar worden live gebracht door de Heerhugowaards band MAAS, waar overigens heel wat voormalig Crossbandleden in spelen. 

Bonnie St. Claire

Dan is het de beurt aan Bonnie St. Claire om het grote podium te betreden. Vandaag de dag staat Bonnie, na vijf decennia, nog steeds aan de top en treedt ze ieder weekend op in het land. Jong en oud omarmt deze sympathieke zangeres. Met haar hits ‘Bonnie kom je buiten spelen’, ‘Pierrot’, ‘Morgen wordt alles anders’,  Sla je arm om me heen’ en natuurlijk ‘Dr. Bernard’ zijn haar optredens een waar schot in de roos! 

Traditiegetrouw treedt de populaire band Memphis op, die de laatste nummers van de afgelopen Top 2000 ten gehore brengt. Tussen de acts door draait DJ Leon lekkere nummers. Het bevrijdingsvuur wordt nagebootst op het podium en vanuit het oorlogsmuseum in Medemblik vertrek een colonne van oldtimers die na een rit langs oorlogsmonumenten in de omgeving aansluitend op het plein te bewonderen zijn. Onder anderen burgemeester Maarten Poorter en de wethouders van gemeente Dijk en Waard hebben hun aanwezigheid toegezegd. Zet dit unieke evenement dus nu in je agenda en kom een hapje en drankje doen! De entree is vrij.

Kijk voor meer info opwww.bevrijdingspophhw.nl.