Voetjes van de vloer tijdens geslaagd Midzomerfeest in Heerhugowaard

Cultuur
Het enthousiasme van de 60-, 70- en 80-plussers was groot.
Het enthousiasme van de 60-, 70- en 80-plussers was groot. (Foto: AGHeeremansPhotography)

HEERHUGOWAARD – De dames Karla Zuurbier, Tilly van Wijnbergen en Reina Venema, kunnen terugkijken op een zeer geslaagd Midzomerfeest. In Brasserie de Zon was het afgelopen donderdag 3 augustus een drukte van belang. 

Door Ruud de Waard

Rond de 65 alleenstaanden en ouderen kwamen al ruimschoots voor aanvangstijd naar de brasserie, waar iedereen door de drie enthousiaste dames werden ontvangen. Het thema van het Midzomerfeest was uiteraard ‘zomer’ en dat gevoel kregen de bezoekers doordat de drie (door de bezoekers de drie musketiers genoemd), rondliepen met een heuse zomerhoed. “Om de zomereenzaamheid te doorbreken wilden we graag dit midzomerfeest organiseren,” zegt Karla Zuurbier, ook de grote initiatiefnemer voor de wekelijkse bijeenkomsten op de donderdagmiddag.

Strand op de dansvloer

“Een aantal mensen zijn niet meer zo mobiel en kunnen bijvoorbeeld niet een dagje naar het strand. Daarom hebben we het strand naar ons toe gehaald. Compleet met strandspullen, zoals zwembandjes, parasols, strandmatjes en een waterpistool. Alleen het zand op de vloer ontbrak, maar daar kregen we geen toestemming voor.” Na de hartelijke ontvangst konden de bezoekers een plekje zoeken bij een van de vele tafels. Na het kopje koffie of thee werd het sein gegeven voor de start van het koude buffet. Per tafel werden de bordjes door de gasten goed gevuld.


Beeld: AGHeeremansPhotography

Polonaise

Tussentijds kwam ook zanger Joost de Vries langs met zijn apparatuur. Een uur lang verzorgde de Heerhugowaarder, die al twintig jaar in het vak zit, met bekende muzieknummers het sfeertje. Al snel kwamen de eerste mensen op de dansvloer en genoten met volle teugen van de krachtige stem van De Vries, die er duidelijk zin in had. De strandspullen werden even verwijderd van de dansvloer. Het enthousiasme van de 60-, 70- en 80-plussers was groot en eindigde zelfs in een polonaise door de hele brasserie heen. Karla Zuurbier kreeg van haar medeorganisatoren Tilly van Wijnbergen en Reina Venema een prachtig boeket bloemen aangeboden voor haar tomeloze inzet. Ook de aanwezigen gaven haar een welverdiend applaus. Het feest eindigde met een polonaise

Na het buffet en de muziek was het tijd voor spelletjes. De sjoelbakken werden klaargezet en de kaartspelletjes kwamen op de tafels. “De winnaars van de spelletjes mochten iets uitzoeken van de strandspullen,’’ zegt Karla, die nog steeds onder de indruk was van het feit dat zij even het middelpunt werd en een mooi boeket bloemen mocht ontvangen. “We doen alles met z’n drietjes. Op donderdag 17 augustus is onze volgende bijeenkomst en we hopen natuurlijk dat we dan weer iedereen mogen ontvangen.’’

Zonder de hulp van de volgende sponsors was dit niet mogelijk geweest: de stichting BIDW, Van Muijen betonbouw, de warme bakker Jos Rood, opticien Griffioen, Snackbar Familie, Tandartspraktijk Toed, Joost de Vries, Nellie’s Kitchen en de belangeloze medewerking van Brasserie de Zon om de ruimte voor deze dag beschikbaar te stellen: “Namens alle aanwezigen heel erg bedankt.”