Parkeertarieven bijgesteld; dit ga je straks betalen voor parkeren bij Middenwaard

Gemeentenieuws
Parkeren bij Middenwaard wordt toch niet zo duur als vooraf aangekondigd.
Parkeren bij Middenwaard wordt toch niet zo duur als vooraf aangekondigd. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Na hevige kritiek van winkeliers, horecaondernemers en Wereldhave, eigenaar van winkelcentrum Middenwaard, heeft het college van burgemeester en wethouders van Dijk en Waard besloten het parkeren bij Middenwaard toch minder duur te maken. Het maximale dagtarief gaat naar maximaal 9 euro (het voorstel was 12 euro) en per uur betaal je straks 1 euro in plaats van 2,20 euro. 

Een fors verschil met de huidige tarieven. Nu sta je bij Middenwaard het eerste kwartier gratis (behalve in de parkeergarage bij de Dekamarkt) en betaal je vervolgens 30 cent per kwartier, met een maximum van 2 euro per dag. Het college wilde die bedragen opschroeven om bezoekers te stimuleren om op de fiets te komen én om te voorkomen dat parkeerplaatsen bezet worden door langparkeerders. 

In totaal werden maar liefst 112 zienswijzen ingediend tegen het voorgestelde parkeerbeleid. Onder meer van winkeliers en horecaondernemers die omzetverlies vrezen als de parkeertarieven zoveel hoger worden. Ook klanten lieten weten liever elders hun boodschappen te willen doen als parkeren bij Middenwaard zoveel duurder wordt. De gemeente is vervolgens in gesprek gegaan met Wereldhave en andere belanghebbenden en dat leidde tot aanpassingen aan het voorstel. Bezoekers betalen in de toekomst 1 euro per uur (0,25 per kwartier) tot een maximum van 9 euro per dag. Het derde uur parkeren is daarna gratis (alleen op de parkeerplaatsen van Wereldhave P1 en P2). Voor winkelpersoneel komt een speciaal tarief van 4 euro per dag op het parkeerdek van P2. 

Lees nu de laatste editie van de digitale krant