Hoe kun je slim gebruik maken van ruimte in je keuken en badkamer?

Huis
Hoe kun je slim gebruik maken van ruimte in je keuken en badkamer?
Hoe kun je slim gebruik maken van ruimte in je keuken en badkamer? (Foto: Pexels)

In de meeste woningen is de woonkamer het grootst qua oppervlakte. Keukens zijn meestal kleiner dan de woonkamer, en de badkamer in de meeste gevallen nog iets kleiner. We zien de logica er wel in, maar dit maakt het wel belangrijk om slim gebruik te maken van de ruimte die je hebt, zowel in de keuken als in de badkamer. Benieuwd hoe je jouw keuken en badkamer het best kunt inrichten, waarbij je optimaal gebruik maakt van ruimte? We helpen je graag op weg met een aantal handige tips.

Licht is alles

Wanneer we het hebben over ruimte, dan denken wij allereerst aan lichtinval. Door met licht te spelen kun je leuke effecten creëren, juist ook in kleinere ruimtes. Heb jij een keuken of badkamer met veel natuurlijke lichtinval van buiten? Dan ontkom je er bijna niet aan om gebruik te maken van groen. Denk in de keuken bijvoorbeeld aan een rekje aan de muur met verse kruiden, en in de badkamer aan een grote zuurstofrijke plant op de hoek van het bad of in de vensterbank. Bevindt jouw keuken of badkamer zich in een kleine ruimte? Maak dan gebruik van lichte kleuren op de muren. Donkere kleuren laten een ruimte al snel kleiner lijken.

Het indelen van de keuken

Uiteraard ben je op zoek naar keukens van absolute kwaliteit, dat staat voorop. De keuken is ten slotte een ruimte die veel gebruikt wordt, meerdere keren per dag. Duurzaamheid vinden we daarom eigenlijk allemaal belangrijk als het om een keuken gaat. Wanneer we het hebben over slim gebruik maken van ruimte in een keuken, zijn wij groot fan van een kookeiland in het midden van de keuken. Kastruimte en lades aan de ene kant, twee barkrukken ernaast om lekker aan te ontbijten, en aan de andere kant het kookgedeelte en de gootsteen. 

De badkamer als mini spa in je eigen huis

Badkamers zijn, net als de keuken, ook ruimtes waar we veel gebruik van maken in huis. Daarom is het belangrijk dat de badkamer een plek is waar je graag komt, waar je je letterlijk klaar kunt stomen voor de dag en waar je aan het einde van de dag alles weer van je af kunt spoelen. Het begint allemaal bij het opdoen van inspiratie, heerlijk! Het uitzoeken van een nieuwe badkamer, daar worden we toch allemaal vrolijk van?

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.