Welkom in het koninkrijk Narnia - Kids with Attitude presenteren 'De leeuw, de heks en de kleerkast'

Nieuws

HEERHUGOWAARD - Ze kijken er enorm naar uit: de hoofdrolspelers van Kids with Attitude. Zaterdagavond 7 juni presenteren zij de musical 'De leeuw, de heks en de kleerkast' in de Rodi Media-zaal van Cool kunst en cultuur. Deze musical, naar de bekende Narnia-verhalen van C.S. Lewis, is pas voor de derde maal in Nederland te zien. Na het bekijken van een repetitie op de thuisbasis van Kids with Attitude, Kindcentrum Atalanta, vertellen hoofdrolspelers Dick (11), Sterre, Sem en DJ (allen 10) over hun grote avontuur.
Dick: ,,Ik speel de oudste broer van de vier kinderen uit de familie Pevensie, Peter. In Narnia heeft een slechte heks de macht, waardoor het er altijd koud en winters is. Via een magische kleerkast komen wij in dat land terecht en beleven we allerlei avonturen. Ook ontmoeten we Aslan, de machtige leeuw, en ik mag zwaardvechten tijdens het grote eindgevecht. Dat is, samen met het zingen en acteren, echt geweldig om te doen en het ziet er vet cool uit! Ook vind ik het leuk dat er kinderen én volwassenen in meespelen. Ik ben zo ontzettend blij dat ik in deze musical speel: het is spannend, grappig, eng en mooi tegelijkertijd."

Sprekende dieren

,,Ik speel Susan Pevensie," vertelt Sterre enthousiast. ,,Ze is de oudste zus. Ze zorgt altijd goed voor haar zusje Lucy. En ze is heel eerlijk. Ze zorgt er ook voor dat haar broers niet zoveel ruziemaken. Soms is Susan ook wel angstig. Bijvoorbeeld voor de sprekende dieren, als ze die voor het eerst ziet. Maar ze is ook heel dapper. Ze kan heel goed pijl-en-boogschieten en schiet ook raak. De pijl en boog heeft ze van Vader Kerstmis gekregen. Het leukst om te doen in de musical vind ik het zingen. Ik zit in meer zanggroepen zoals bij Vocaal Talent Nederland en een kerkkoor. Ik krijg ook zangles bij Karin ten Cate. Ik vind het heel leuk om in mijn rol te zijn en dat de mensen echt denken dat ik Susan Pevensie ben. Dat probeer ik op mijn allerbest te doen. Ik hoop dat mensen echt genieten van deze musical."
Sem: ,,Ik speel Edmund, dat is een jongen die niet wil luisteren naar zijn broer en zusjes. Hij doet waar hij zelf zin in heeft en trekt zich van niemand wat aan. Hij komt in contact met de witte heks, die hem verwend en heel aardig doet. Zo krijgt ze Edmund in haar macht." DJ tenslotte over haar rol: ,,Ik speel een schattig klein meisje genaamd Lucy en ze houdt veel van dieren. Ze is ook heel zorgzaam voor andere mensen, en ik kan me goed inbeelden in de rol omdat ik wel een beetje op haar lijk, haha."
Kom kijken

Op de vraag waarom men zaterdag 7 juni vooral naar de musical moet komen kijken hebben de kinderen antwoorden genoeg: ,,Het is een fantastische musical die je niet mag missen. We hebben er met alle kinderen van Kids with Attitude en de volwassenen een heel jaar lang hard aan gewerkt en het is een prachtige voorstelling geworden met live muziek, spectaculaire dansers en schitterende decors. We willen iedereen in de zaal meenemen naar het Narnia uit de boeken."
Aanvang van de musical is 19.30 uur. Kaarten zijn nu verkrijgbaar via kidswithattitude.nl. Nieuwe 'Kids' voor de volgende musical, 'Peter Pan', kunnen via deze site ook worden aangemeld. 'De leeuw, de heks en de kleerkast' wordt gespeeld met speciale toestemming van Auteursbureau Almo BVBA.