Zelf pepernoten bakken? Het ultieme en makkelijke recept!

Nieuws
Hoe maak je zelf kruidnoten/pepernoten? Volg het Rodi-recept!
Hoe maak je zelf kruidnoten/pepernoten? Volg het Rodi-recept! (Foto: Marina - stock.adobe.com)

REGIO - De herfst- en wintermaanden zijn weer aangebroken! Het ideale moment dus om gezellig binnen te blijven en iets lekkers te maken. Je kunt bijvoorbeeld zelf pepernoten bakken! Wil je zelf pepernoten bakken? In dit artikel leggen we je uit hoe je dat aanpakt.

Pepernoten bakken: waar moet je op letten?

Voordat we het ultieme recept om pepernoten te bakken met je delen, moet je weten waar je op moet letten.

Zelf pepernoten bakken: het ultieme recept

Benodigdheden:

Zet de volgende benodigdheden om zelf pepernoten te bakken klaar:

  • 125 gram basterdsuiker (donker)
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

Tijd om zelf pepernoten te bakken! Volg deze stappen voor het beste resultaat:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  2. Kneed de boter, suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar
  3. Voeg dan lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het deeg een beetje soepel wordt
  4. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en maak er 4 lange rolletjes van, ongeveer van 1 centimeter dik. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 centimeter. 
  5. Vervolgens rol je elk stukje deeg tot een balletje. Leg de balletjes op een bakplaat (met bakpapier erop). Druk ze met je hand een beetje plat. 
  6. Bak ze in de oven in ongeveer een kwartiertje gaar en lichtbruin. 
  7. Nog even laten afkoelen, en smullen maar!

Pepernoten bakken in airfryer

Pepernoten bakken in de airfryer is makkelijk en je bent snel klaar! Een paar ingrediënten, een snufje speculaaskruiden en voilà - geniet van knapperige lekkernijen voor elk moment. Smullen maar!

Ingrediënten:

  • 125 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 gram speculaaskruiden
  • Snufje zout

Instructies:

  1. Verwarm de airfryer voor op 160 graden Celsius.
  2. Klop de boter en de bruine basterdsuiker in een kom tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg het ei toe en meng goed.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en voeg de speculaaskruiden en een snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar totdat je een stevig deeg hebt.
  5. Maak kleine balletjes van het deeg, ongeveer ter grootte van een knikker.
  6. Plaats de pepernoten in de airfryer. Bak ze ongeveer 10-12 minuten op 160 graden Celsius. Houd de pepernoten goed in de gaten, omdat de baktijd kan variëren afhankelijk van je airfryer.

Pepernoten recept zonder suiker

Op zoek naar een pepernoten recept zonder suiker? Probeer dit suikervrije pepernotenrecept voor een gezondere draai aan de traditionele lekkernij. Combineer gesmolten boter, amandelmeel, een ei, speculaaskruiden en een snufje zout. Vorm kleine balletjes en bak ze 12 minuten op 160°C in de airfryer voor heerlijke, knapperige pepernoten zonder toegevoegde suiker. Een smaakvolle en bewuste lekkernij! Check voor instructies specificaties bij de recepten hierboven!

Pepernoten maken zonder speculaaskruiden

Bak heerlijke pepernoten zonder speculaaskruiden voor een unieke twist op dit traditionele recept. Combineer gesmolten boter, bloem, een ei, en voeg naar smaak kaneel, nootmuskaat of andere favoriete kruiden toe. Vorm kleine balletjes en bak ze in de airfryer voor een verrassende en smaakvolle variant zonder speculaaskruiden. Geniet van de creatieve smaak! Check voor instructies specificaties bij de recepten hierboven!

Pepernoten bakken pakket

Probeer een Pepernoten Bakken Pakket voor het ultieme feestelijke plezier! Een pepernoten bakken pakket bevat alle benodigdheden: bloemmix, boter, specerijen en instructies. Eenvoudig te gebruiken, perfect voor gezellige momenten. Creëer moeiteloos heerlijke, zelfgemaakte pepernoten met een bakpakket. Een geweldig cadeau of activiteit voor vrienden en familie tijdens de feestdagen. Laat het pepernoten bakken beginnen!

Honden pepernoten recept

Verwen je lieve hond met zelfgemaakte hondenpepernoten! Meng havermeel, pindakaas, en een beetje honing. Vorm kleine balletjes en bak ze kort. Dit honden pepernoten recept is gezond, smakelijk, en een feestelijke traktatie voor je trouwe metgezel. Het honden pepernoten recept is eenvoudig te maken en vol met liefde, een perfecte beloning tijdens de feestdagen!