‘Ieder kind verdient een Sinterklaascadeautje’

Nieuws
Ingrid en Annemiek organiseren voor het vierde jaar op rij 'Sint Pancras in actie'
Ingrid en Annemiek organiseren voor het vierde jaar op rij 'Sint Pancras in actie' (Foto: aangeleverd)

SINT PANCRAS - Sint Pancrassers Annemiek en Ingrid waren het over één ding eens. “Ieder kind verdient op 5 december een cadeautje”. Helaas is het niet bij elk gezin vanzelfsprekend om Sinterklaas te vieren. Daarom organiseren zij nu voor het vierde jaar op rij de actie ‘Sint Pancras in actie’.

Wat begon als een lokaal initiatief om minderbedeelde gezinnen in Sint Pancras te ondersteunen bij het vieren van Sinterklaas, is inmiddels uitgegroeid tot een aanzienlijke onderneming. Vanuit een oprechte wens om iets vanuit het hart te doen voor hun mededorpsbewoners, begonnen de eerste jaren op de zolder bij Annemiek. Inmiddels hebben ze de beschikking over een loods waar cadeautjes worden verzameld en zorgvuldig ingepakt.


Dit jaar maken ze het mogelijk voor 24 gezinnen (gemiddeld 3 kinderen per gezin) om Sinterklaas te vieren, waarvan ook enkele net buiten het dorp wonen. De voorbereidingen beginnen al in oktober, waarbij de eerste donaties binnenstromen.

Steun

Annemiek en Ingrid hebben een natuurlijke taakverdeling die vanaf het begin soepel verloopt. Beiden zijn echte aanpakkers. Hoewel ze geen officiële stichting zijn, ontvangen ze steun vanuit het dorp, waaronder hulp bij het kopen en inpakken van cadeautjes. Stichting Lief Langedijk ondersteunt de actie financieel en maakt het mogelijk om naast cadeautjes ook pyjama’s en ondergoed voor de kinderen aan te schaffen. Zelfs de Zeeman in de Mare draagt bij door een inzamelbak in de winkel te plaatsen voor kleine cadeautjes van gulle gevers.

‘Zonder Sint Pancras hadden we dit niet kunnen doen’

Dankbaar

Annemiek en Ingrid maken geen onderscheid tussen gezinnen en controleren niet op inkomens. “Dit gaat op goed vertrouwen,” benadrukken ze. De dankbare blikken van ouders bij het ophalen van de cadeautjes spreken boekdelen. Tijdens de landelijke Sinterklaasintocht hadden de dames tassen klaarstaan voor gezinnen, gevuld met lekkers en een schoencadeautje. De dankbaarheid van de gezinnen was hartverwarmend. Annemiek merkt op: “Sommigen zijn zo dankbaar dat ze met tranen in de ogen staan; daar doe je het voor.” Gevraagd naar hun persoonlijke motivatie zijn de dames het roerend eens: “De blije mensen en waardering.”

De dames zijn enorm dankbaar voor de steun van Sint Pancras. “Zonder de dorpelingen hadden we dit niet kunnen doen,” benadrukt Ingrid.

Donaties

Hoewel donaties altijd welkom zijn, is er helaas geen ruimte meer voor nieuwe aanmeldingen dit jaar. Speelgoed doneren mag, maar alleen nieuw speelgoed. Over de toekomst zijn Annemiek en Ingrid nog niet helemaal zeker. Ze streven naar groei in het aantal gezinnen dat ze kunnen helpen, maar beseffen dat daar voldoende financiële middelen voor nodig zijn. “We moeten het per jaar bekijken, maar op dit moment zijn we heel blij dat we dit samen kunnen doen.”

Doneren kan via NL20RABO0359988326 of via de QR-code. Speelgoed kan ingeleverd worden bij Ingrid, Moerverweg 61. Contant doneren mag uiteraard ook.

Door: Suzanne Langendorff

De tassen met cadeautjes en lekkers staan al klaar
Donaties zijn altijd welkom