Bekendmaking goede doel Serieus Langedijk

Nieuws
De radio dj's van Serieus Langedijk zullen 24 uur per dag radio maken voor het goede doel
De radio dj's van Serieus Langedijk zullen 24 uur per dag radio maken voor het goede doel (Foto: aangeleverd)

ZUID-SCHARWOUDE - Het team van Serieus Langedijk zal zich, van 27 december tot en met 31 december, voor de vierde keer opsluiten in café de Schelvis in Zuid-Scharwoude. Dit jaar zetten zij zich in voor de stichting Wonen Plus Welzijn. 

Het team, dat bestaat uit 10 enthousiaste vrijwilligers, zal 5 dagen lang 24 uur per dag radio gaan maken. Eerdere goede doelen waren de Voedselbank, Stichting Help Elkander en zorgtuinderij Oosterheem. Wonen Plus Welzijn mag zich, na dit jaar, aan dat rijtje toevoegen. Wonen Plus Welzijn (WPW) zet zich in voor het verbinden van mensen met verschillende leeftijden en uiteenlopende sociaal- economische achtergronden. WPW ondersteunt, motiveert, begeleidt en verbindt mensen om met en voor elkaar het welzijn te organiseren in de maatschappij.

WPW organiseert bijvoorbeeld Doet en Ontmoet in gemeente Dijk en Waard: diverse activiteiten voor verschillende leeftijden en doelgroepen van de samenleving om mensen te verbinden met elkaar. Ook zet WPW zich in voor mantelzorgers, een vaak vergeten doelgroep in de samenleving. “Mantelzorg is meestal langdurig en kan intensief zijn. Denk aan jongeren die meehelpen met de zorg voor een gehandicapt gezinslid. Of een volwassene die zorgt voor een familielid, vriend of buur. Vijf miljoen Nederlanders zijn mantelzorger. De hulp bestaat uit verzorging maar kan ook hulp bij dagelijkse activiteiten zijn. Door mantelzorg kan de ander zich redden, thuis blijven wonen en meedoen aan de samenleving.” aldus Wonen Plus Welzijn.

‘Verbinden’ is een belangrijk woord bij Wonen Plus Welzijn. Serieus Langedijk haalt daarom deze editie geld op voor een mobiele ontmoetingsplek. Een ‘pop-up huiskamer’ in de wijken, waar verbinding en ontmoeting tussen buurtbewoners centraal staat. Met koffie, thee, wat lekkers en leuke activiteiten. Een plek die mensen samenbrengt.

Naast het non-stop radio maken zullen er ook enkele artiesten in café de Schelvis te bewonderen zijn. Verdere informatie hierover zal binnenkort worden gedeeld op de sociale media kanalen van Serieus Langedijk.  

Meer informatie

Voor verdere informatie over Wonen Plus Welzijn, ga naar: www.wonenpluswelzijn.nl.

Houd de Facebook en Instagram van Serieus Langedijk in de gaten voor meer info en updates voor aankomende editie of kijk op www.serieuslangedijk.nl