Broekhornerbrug vanaf vrijdag 24 november weer open

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

DIJK EN WAARD - De Broekhornerbrug tussen Broek op Langedijk en Heerhugowaard gaat op vrijdag 24 november om 8.00 uur weer open voor het verkeer. Dat is eerder dan oorspronkelijk gepland. Sinds begin oktober voert de provincie werkzaamheden uit aan de Broekhornerbrug om de geluidshinder, die bewoners ervaren, te verminderen. Door de vele regenval was het niet mogelijk om alle werkzaamheden uit te voeren. Het vernieuwen van de slijtlaag (bovenste laag van het wegdek) schuift daarom op naar het voorjaar van 2024.

In welke week de slijtlaag exact aangebracht gaat worden op het brugdek is op dit moment nog niet bekend. Om de slijtlaag te kunnen vernieuwen is het nodig om de Broekhornerbrug voor een aantal dagen af te sluiten voor het autoverkeer. Zodra de nieuwe planning er is informeert de provincie de omgeving.

Verminderen geluidsoverlast In 2014 is de Broekhornerbrug in gemeente Dijk en Waard vervangen. Sindsdien ervaren de omwonende meer geluids-en trillingshinder als het verkeer over de brug rijdt. Daarnaast is de hoeveelheid (zwaar) verkeer sterk toegenomen en zijn er meer woningen bijgebouwd. Voorgaande jaren hebben de maatregelen om de geluidshinder te verminderen onvoldoende effect gehad. De provincie heeft daarom opnieuw maatregelen getroffen om de geluidsoverlast te verminderen. Het betreft het verstevigen van de liggers waar het brugdek op steunt, plaatsen van stille voegovergangen en het bevestigen van platen met akoestisch materiaal aan de geleiderail. Ook is de aansluiting van de weg op de brug verbeterd zodat het verkeer daar vloeiender overheen rijdt. Deze maatregelen hebben naar verwachting het meest effect op het verminderen van de geluidsoverlast voor de directe omgeving. In het voorjaar van 2024 wordt het brugdek nog voorzien van een nieuwe slijtlaag. Dat is de laatste maatregel en het moment om opnieuw een geluidsmeting uit te voeren om te zien in welke mate het geluid door verkeer is afgenomen.

Meer informatie Met vragen kunnen weggebruikers en bewoners contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of via servicepunt@noord-holland.nl. Of volg de werkzaamheden via de regionale Facebookpagina Alkmaar en omstreken (@AlkmaarNH).