Muziek als verbindende factor tijdens Serieus Langedijk

Nieuws
Serieus Langedijk is een variant van de landelijke actie Serious Request
Serieus Langedijk is een variant van de landelijke actie Serious Request (Foto: aangeleverd)

ZUID-SCHARWOUDE - De vierde editie van Serieus Langedijk gaat bijna weer van start. Wonen Plus Welzijn is dit jaar het goede doel van de sponsoractie van de radio- en tv marathon. Café De Schelvis in Zuid-Scharwoude is tussen kerst en oudjaar het muzikale middelpunt van een sponsoractie. Het is een variant van de landelijke actie Serious Request waarbij diskjockeys van de landelijke radio zich vijf dagen opsluiten in een glazen huis, non-stop muziek draaien en daarmee aandacht vragen voor een goed doel zoals bijvoorbeeld War Child.

In Zuid-Scharwoude sluiten drie diskjockeys zich vijf dagen op in café De Schelvis. Zij draaien 24/7 verzoeknummers met als inzet: zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel. In 2022 was dat de Zorgtuinderij Oosterheem. Zij konden 12.000 euro bijschrijven. Dit jaar is Wonen Plus Welzijn dus de ontvanger van het sponsorbedrag. Welzijnsconsulent Sander Klaassen vertelt wat de organisatie met het geld gaat doen: Onze wens is om met de opbrengst een mobiele ontmoetingsplek te maken. Je zou het kunnen zien als een ‘pop-up woonkamer’, die zich kan verplaatsen binnen de wijken van Langedijk, waar verbinding en ontmoeting tussen buurtbewoners centraal staat. Met koffie, thee, wat lekkers en leuke activiteiten. Een plek die mensen samenbrengt, waar Wonen Plus Welzijn ook voor staat. We hopen natuurlijk dat veel luisteraars zullen doneren!

Verzoeknummers Serieus Langedijk

Dag en nacht staan de diskjockeys zogezegd achter de draaitafel om verzoeknummers de ether in te knallen. De uitzending zal niet alleen via de ether te volgen zijn, maar ook op TV! Voor meer informatie over waar de actie te volgen is, ga naar: www.serieuslangedijk.nl/live . De diskjockeys worden ondersteund door een redactie, bestaande uit Daniëlle Roffel en Anne Schulte. In totaal zijn er tien vrijwilligers actief om de uitzending mogelijk te maken.

Wonen Plus Welzijn als goed doel

DJ Thomas en Anne en Danielle van de ondersteunende redactie vertellen meer over de actie: “Het motto van onze stichting is: ‘Waar een klein dorp groot in kan zijn’. En met die instelling spannen wij ons in om ‘Serieus Langedijk’ mogelijk te maken. Muziek verbindt mensen en draagt bij aan een rijk, sociaal leven in de dorpen in en om Langedijk. Wonen Plus Welzijn spant zich ook in om de saamhorigheid en verbinding binnen de dorpen te bevorderen en is daarom een voor de hand liggend goed doel om ons voor in te spannen”.

Uitzendingen vanaf 27 december tot nieuwjaar

De uitzending via de tv-zenders en website start om 12.00 op 27 december en stopt om 23.00 op oudejaarsavond. Er zijn allerlei acties waarmee geld wordt ingezameld zoals een veiling van spullen, de verkoop van speciale vesten via de websites. Zo is er bij een vorige editie een racepak van bekend coureur Tom Coronel geveild voor een mooi bedrag. Kinderen bakten cupcakes en zamelden daarmee geld in.

Er zullen ook diverse lokale artiesten optreden waaronder popschool Your Song uit Sint- Pancras die haar talenten laten optreden. Benieuwd naar welke artiesten er zullen optreden en wanneer? Ga dan naar de Facebook pagina van Serieus Langedijk of het Instagram account.

Bezoek is meer dan welkom in café De Schelvis, oud en jong, vaders en moeders, opa’s en oma’s. Iedereen kan binnenlopen en de diskjockeys een hart onder de riem steken bij hun marathonuitzending.

Door: Eddie Bernhardt