Stuif ‘es in viert succesvol jaar met oliebollen

Nieuws
Genieten van een smakelijke en kakelverse oliebol. Proost!
Genieten van een smakelijke en kakelverse oliebol. Proost! (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Stuif ‘es in gaat het oude jaar traditioneel uit met versgebakken oliebollen en het nieuwe jaar verwachtingsvol in. Er werd teruggeblikt op het succesvolle afgelopen jaar met heel wat leuke activiteiten, waaronder de heerlijke paasbrunch, verzorgd door de leerlingen van het Horizon College en het Midzomerfeest, waarbij de Heerhugowaardse volkszanger Joost de Vries de voetjes snel op de vloer kreeg.

Maar er werd nog veel meer georganiseerd door Stuif ‘es in, de ontmoetingsgroep in wijkcentrum De Zon. Het grote Sinterkerstfeest bijvoorbeeld, met een goedgevuld stampottenbuffet en een loterij met als hoofdprijs een dinerbon aangeboden door restaurant Bij Rembrandt op het Coolplein. “Maar het hoogtepunt was toch echt het bezoek van onze burgemeester, de heer Maarten Poorter, die alle tijd nam en zelfs nog won met klaverjassen”, blikt Carla Zuurbier, een van de initiatiefneemsters, tevreden terug. 

Wat een jaar geleden begon met een paar mensen en een sjoelplank bij Carla thuis, is uitgegroeid naar een gezellige en drukbezochte donderdagmiddag in Brasserie de Zon. Carla: “Gemiddeld 40 mensen weten wekelijks de weg te vinden naar de Stuif ‘es in. Iedereen is van harte welkom om te komen klaverjassen, sjoelen, keezen, tokken of Skipbo te spelen. Rond 14.00 uur wordt eerst gezellig koffie gedronken maar niet te lang; de kaarten liggen al geschud, de planken zijn glad gewreven en de bordspellen liggen klaar op tafel. Een prijs valt er niet te winnen, maar de lol is er niet minder om. Het gaat om de eer van de middag. Met een hapje en een drankje erbij kan de dag niet meer stuk. Rond 17.00 uur is het de hoogste tijd en wordt een ieder bedankt voor de gezelligheid.”

Schot in de roos

Het initiatief van Tilly van Wijnbergen, Reina Venema en Carla Zuurbier is een schot in de roos gebleken. Deelnemers komen in contact met anderen uit hun buurt, die hebben meestal dezelfde ervaring hebben: ze weten hoe het voelt om zich eenzaam te voelen of ‘vergeten’ te zijn. Carla: “Er wordt niet betutteld door instanties of organisaties; als iemand een probleem heeft, dan wordt dit gelijk door een andere deelnemer opgelost. Handige mannen klaren het klusje gelijk, dames met groene vingers helpen bij de verzorging van de plantjes. Maar ook een kaartje in de bus doen bij een zieke of met een verjaardag; de sociale cirkel wordt op deze manier alleen maar groter. Ons motto is: ‘Samen lachen, samen huilen, samen zorgen’.

De Stuif ‘es in krijgt geen subsidie; alles moet zelf bekostigd worden. Maar dankzij de steun van een aantal lokale ondernemers zoals Van Muijen Betonbouw, Opticien Johan Griffioen, Bakker Jos Rood, Snackbar Family, tandartspraktijk TOED, Horizon College, restaurant Bij Rembrandt en natuurlijk Brasserie de Zon lukt het. Carla: “Allen heel hartelijk dank namens alle deelnemer van de Stuif ‘es in. Wij wensen iedereen een fijn en warm nieuwjaar toe.”