Veel blije gezichten bij tulpenplukdag Broek op Langedijk

Nieuws
Boer Tom Groot, zelf ook tulpenkweker, opende het evenement.
Boer Tom Groot, zelf ook tulpenkweker, opende het evenement. (Foto: AG Heeremans Photography)

BROEK OP LANGEDIJK – Bij VWS Flowerbulbs in Broek op Langedijk werd zaterdag 16 maart voor de tweede keer de tulpenplukdag georganiseerd. De eerste editie was in 2022, waarbij de opbrengst naar Oekraïne ging. Ditmaal gaat de opbrengst naar het KWF.

Door Ruud de Waard

Het was rond de klok van 09.00 uur al een drukte van belang. Voordat de grote hal, met duizenden fleurige tulpen, betreden kon worden, moesten de bezoekers eerst betalen. Voor een bedrag van slechts 5 euro kon je een plastic tas vullen met wel tien tot vijftien tulpen. De meeste mensen hadden twee tasjes en konden zich heerlijk uitleven in deze kleurrijke omgeving.

Boer Tom

Voordat het startsein ‘plukken maar’ kon worden gegeven, was het woord aan Boer Tom, bekend van televisie. Tom Groot, zelf ook tulpenkweker in Nieuwe Niedorp én leverancier van tulpen aan VWS Flowerbulbs, vertelde met trots over zijn mooiste tulpen. Na deze feestelijke opening ging het los en konden de honderden bezoekers hun tasjes vullen met de tulpen, die in bakken stonden en verkrijgbaar waren in alle denkbare kleuren en in alle soorten en maten.

KWF

Met deze tulpenplukdag biedt VWS Flowerbulbs bloemenliefhebbers de gelegenheid om tulpen te plukken en zo een goed doel te steunen. De opbrengst van de bloemen gaat namelijk in zijn geheel naar het KWF. Het is een groot succes geworden. Rond de 500 mensen bezochten de tulpenplukdag. In totaal werd er 3.967 euro opgehaald en dit prachtige bedrag wordt door VWS verdubbeld. Het KWF mag dus het prachtige bedrag van 7.934 op zijn rekening bijschrijven.

Bezoekers gingen naar huis met tassen vol vrolijke tulpen.