Koningsdag ‘t Kruis: rondje in cabrio stadsbus, kinderspelen en katknuppelen

Nieuws
Koningsdag 't Kruis: feest voor jong en oud!
Koningsdag 't Kruis: feest voor jong en oud! (Foto: Archief)

‘T KRUIS - Koningsdag 2024 wordt een groot feest in Heerhugowaard ’t Kruis. Het Oranjecomité heeft voor de hele middag een divers programma samengesteld op het terrein van buurthuis De Deel en KSV. Vanaf 13.00 uur kan iedereen starten met een gratis een speur- en wandeltocht van ongeveer 45 minuten. 

Kinderspelen 

Kinderen kunnen voor 5 euro een kaart kopen om van 13.30 tot 16.30 uur onbeperkt deel te nemen aan de kinderspelen. Er zijn diverse springkussens, een stormbaan van 18 meter, twister XL, dansworkshops en diverse zeskamp- en oudhollandse spellen. Daarnaast kun je een rondje meerijden in een klassieke cabrio stadsbus of je laten schminken. Kaarten voor de kinderspelen zijn vooraf online te koop via www.t-kruis.nl/koningsdag of onderstaande QR-code. 

Ook dit jaar zijn er maximaal 400 kaarten beschikbaar. Wees er snel bij, want vorig jaar waren de kaarten snel uitverkocht. Ook bij regenachtig weer is er voldoende te doen, doordat er gebruik gemaakt wordt van grote partytenten. Gedurende de hele middag is de bar geopend en zijn een koffie-/ijskraam en snackwagen aanwezig. Neem voldoende contant geld mee. 

Katknuppelen 

Om 16.00 uur is burgemeester Maarten Poorter van Dijk en Waard uitgenodigd om de eerste knuppel te gooien als start van het traditionele katknuppelen. Nog nooit gedaan? Eens moet de eerste keer zijn! Deelname kost 5 euro (graag contant afrekenen) en meedoen kan vanaf 16 jaar.


Afbeelding