HugoHopper start nieuwe route naar Broek op Langedijk en Sint Pancras

Nieuws
De vrijwilligers van de HugoHopper staan voor heel Dijk en Waard klaar.
De vrijwilligers van de HugoHopper staan voor heel Dijk en Waard klaar. (Foto: AGHeeremansPhotography)

DIJK EN WAARD - Met de toevoeging van een vijfde lijndienstroute breidt de HugoHopper haar netwerk uit, waardoor nog meer kernen binnen Dijk en Waard met elkaar verbonden worden. Vanaf 1 mei zal de nieuwe gele route naar Broek op Langedijk en Sint Pancras operationeel zijn.

De gemeente is verantwoordelijk voor het ondersteunen van burgers zodat zij actief kunnen deelnemen aan het sociale leven. “Goed vervoer is daarvoor van belang,” benadrukt Tineke Ackerman, manager bij HugoHopper. “Het OV in de gemeente Heerhugowaard was destijds beperkt bereikbaar. De HugoHopper was de oplossing. De HugoHopper draagt bij aan de zelfstandigheid van inwoners en stimuleert hun deelname aan het maatschappelijke en sociale leven.” 

Op verzoek van toenmalig gemeente Heerhugowaard is de HugoHopper in 2009 opgericht. 

Gele route

De nieuwe gele route komt tegemoet aan de langgekoesterde wens van inwoners van onder andere Sint Pancras, die voorheen niet verder konden reizen dan het kerkplein. “Sinds de fusie in 2022 van de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk, heeft de gemeente Dijk en Waard zich ingezet om deze kern te verbinden met Langedijk en Heerhugowaard”, legt Tineke uit. 

De route voert passagiers vanaf de centrale halte bij het gemeentehuis in Heerhugowaard onder andere langs het oogcentrum, het NS-station, winkelcentrum Broekerveiling en het Havenplein naar Sint Pancras. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor inwoners van Langedijk om bijvoorbeeld Middenwaard of het gemeentehuis te bereiken.

Naast de HugoHopper biedt ook de buurtbus een OV-verbinding van het station Heerhugowaard naar Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk, waardoor inwoners gemakkelijk kunnen overstappen op de HugoHopper.

Lijndiensten

De HugoHopper rijdt zes dagen per week, van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.30 uur, en op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur, langs verschillende vaste routes. Deze routes zijn zorgvuldig uitgestippeld langs belangrijke publieke locaties zoals winkelcentra, bibliotheken, stations, bushaltes, activiteitencentra, zwembaden, sportaccommodaties en zorg- en gezondheidscentra.

Alle inwoners van Dijk en Waard kunnen gebruikmaken van de HugoHopper door lid te worden (15 euro per jaar). Een enkele rit kost 75 cent, inclusief eventuele overstap op een andere lijn. “Elke route heeft een eigen kleur - rood, geel, blauw, groen en oranje,” vertelt Tineke. “Reizigers kunnen aan de hand van de kleur op het haltebord zien welke route ze kunnen nemen. Routetabellen zijn verkrijgbaar op ons kantoor aan de Middenwaard 127 of bij de chauffeur in de bus, en worden ook opgestuurd naar nieuwe leden. Mensen kunnen ook langs de route instappen, zodat ze niet naar een halte hoeven te lopen.” Daarnaast zijn er zes deur-tot-deur voertuigen beschikbaar, waarvan twee rolstoelvoertuigen, voor mensen die geen gebruik kunnen maken van het OV of van de lijndiensten van de HugoHopper.

Proefrit

Iedereen kan altijd een gratis proefrit maken met de HugoHopper. Met de probeer-een-keer-kaart kan men, op een zelfgekozen datum één hele dag gratis reizen. Deze kaarten zijn verkrijgbaar op kantoor en van 1 tot en met 11 mei ook bij de chauffeurs in de bussen. “Met deze speciale actie willen we zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de HugoHopper.” vertelt Tineke. Op verzoek kan een van de vrijwilligers meerijden om uit te leggen hoe het reizen met de HugoHopper werkt. Neem hiervoor contact op met 072-7370217.

Meer informatie over de lijndienstroutes vind je in de advertentie elders in deze krant of kijk op www.hugohopper.nl

Door Suzanne Langendorff