Univé voorziet SVW ‘27 van gratis zonnebrandcrème

Sport
Peter de Boer van SVW '27 ontvangt de dispenser van Richard Oldenburg van Univé.
Peter de Boer van SVW '27 ontvangt de dispenser van Richard Oldenburg van Univé. (Foto: AG Heeremans Photography)

HEERHUGOWAARD - Verzekeraar Univé zorgt komende zomer opnieuw voor gratis zonnebrandcrème bij diverse zwembaden en (sport)verenigingen. Zo ook bij voetbalvereniging SVW 27 in Heerhugowaard.

Richard Oldenburg, coördinator van de Univé-winkel Heerhugowaard, overhandigde woensdag 13 juli bij SVW ‘27 een dispenser vol zonnebrandcrème. “Met onze dispensers willen we ervoor zorgen dat sporters en zonaanbidders goed beschermd van de zon kunnen genieten deze zomer. Huidkanker is volgens de deskundigen één van de meest voorkomende vorm van kanker. Als coöperatie streven we ernaar onze leden te helpen bij het voorkomen van risico’s en beperken van gevolgen, zeker ook op het gebied van gezondheid, en daar past dit initiatief goed bij.’

Dankbaar

Peter de Boer van SVW 27 is blij met de gift van Univé: “Wij hebben de zonnebranddispenser opgehangen aan de buitenzijde van de kleedkamers, bij de ingang en de uitgang. Onze leden kunnen zich zo gemakkelijk insmeren en zich beschermen tegen de zon. Als club vinden wij het voorkomen van huidkanker zeer belangrijk en daarom zijn wij erg dankbaar voor deze dispenser.”