Sachertorte, Riesling en operette met Opera Avanti in Cool

Uit
Sfeervolle operette in intieme setting.
Sfeervolle operette in intieme setting. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Sachertorte, Riesling en operette; dat zijn zondag 1 mei de ingrediënten van ’Wiener Melange’ in Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard. Door corona anderhalf jaar later dan gepland brengt het Belgische Opera Avanti, het operagezelschap van de uit Heerhugowaard afkomstige Jacques Does, alsnog zijn operettevoorstelling.

Does groeide op in Heerhugowaard, maar woont al jaren in België, waar hij sinds 1982 als operazanger bij de Muntschouwburg in Brussel zingt. Met zijn gezelschap Opera Avanti creëert hij toegankelijke operaproducties in bescheiden bezetting in kleine theaters. Na ’Carmen’, ’La Traviata’, ’Die Zauberflöte’ en het operetteconcert ’Wien nur Du allein’ brengt het gezelschap nu ’Wiener Melange’, een verzameling bekende meezingers uit de Duitse en Oostenrijkse operette. Want, zo zegt Does: “Mensen hebben een schreeuwende behoefte aan een beetje romantiek.” 

Wie Cool de eerste mei bezoekt waant zich voor even in Wenen. Studenten van het Horizon College hebben voor de voorstelling Sachertorte gebakken, die de bezoekers bij binnenkomst krijgen voorgeschoteld. In de pauze wordt een heerlijke Riesling geschonken. De gezelligheid wordt nog eens versterkt door accordeonist Jonas van Esch, de Griekse zusjes Markatato op de mandoline en de verse chrysanten van Dekker die de zaal opfleuren. 

Aria’s

Maar het draait natuurlijk om operette. Does brengt samen met sopraan en violiste Ana Naqe, sopraan Dorine Mortelmans, tenoren Willem Vander Heyden en Yves Saelens en bariton Paul Claus een programma met bekende aria’s en duetten. Ze worden begeleid door een strijkwartet en een pianist. 

Maak het mee! Tickets voor Wiener Melange bestel je via www.coolkunstencultuur.nl.