Carolien verkoopt taarten voor het goede doel op Koningsdag

Zorg
Carolien werkt al 10 jaar als verpleegkundige in het Hospice in Alkmaar
Carolien werkt al 10 jaar als verpleegkundige in het Hospice in Alkmaar (Foto: aangeleverd)

SINT PANCRAS - Opnieuw staat Carolien Groot klaar met haar kraam vol heerlijke taarten op de bruisende Oranjemarkt in Sint Pancras tijdens Koningsdag. Dit jaar heeft ze een speciaal doel voor ogen: het ondersteunen van het Hospice in Alkmaar.

De afgelopen vier jaar heeft Carolien haar passie voor bakken ingezet ten behoeve van Alpe d’Huzes tijdens Koningsdag. “Ik deed ieder jaar zelf mee aan de Alpe d’Huzes, maar omdat ik hem dit jaar niet zelf ga fietsen wilde ik er een ander doel aan geven.” Als ervaren verpleegkundige in het Hospice in Alkmaar weet Carolien als geen ander hoe waardevol dit werk is. “Het is een mooi en dankbaar beroep. Binnenkort gaan we alle gastenkamers onder handen nemen, een hele nieuwe inrichting! Het leek me daarom een goed idee om dit jaar de opbrengst aan het Hospice te schenken.”

Passie voor bakken

Carolien’s taartenkraam vindt zijn oorsprong in haar diepe liefde voor bakken. “Ik zou nooit een taart in de supermarkt kopen,” lacht ze. “Een aantal jaar geleden organiseerde ik een cake-actie, waarbij ik binnen enkele maanden maar liefst 500 cakes bakte.” In september zal Carolien met haar taartenkraam voor het Hersentumorfonds staan. “Daar vertel ik later meer over!”

Vandaag de dag krijgt Carolien hulp van vele anderen bij het bakken van haar taarten. “Ik heb mijn omgeving gevraagd om een handje te helpen. Nu heb ik een fantastisch netwerk van mensen om me heen die voor mij bakken. Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen zich hiervoor inzetten!”

Wil je ook genieten van een stukje, een halve, of misschien wel een hele taart? Kom dan langs bij de kraam bij de kinderopvang aan de Kastanjelaan, in de straat van zwembad de Bever.

Familie

Ook Caroliens kinderen zijn nauw betrokken bij de markt. Naast de verkoop van taarten is er ook een loterij met mooie prijzen. Caroliens dochter zal de lootjes verkopen tijdens de markt. Ook hiervan gaat de opbrengst naar het goede doel. “Mijn andere dochter zal livemuziek op de piano verzorgen en mijn zoon zorgt ook voor de innerlijke mens en bakt overheerlijke bitterballen.”

Alle hulp is welkom

Wil je nog een taart bakken of iets doneren voor de loterij? Neem dan contact op met Carolien via cegroot@hotmail.com of bel naar 06-12721444.

Door: Suzanne Langendorff