Kerst met Carel Kraayenhof en Marietta Petkova in de Kerk van Beets

Nieuws
Topontmoeting in kerstsfeer tussen Carel Kraayenhof en Marietta Petkova.
Topontmoeting in kerstsfeer tussen Carel Kraayenhof en Marietta Petkova. (Foto: aangeleverd)

BEETS - Waar kan je beter in de kerstsfeer komen dan in de Kerk van Beets, en met niemand minder dan Carel Kraayenhof (bandoneon) en Marietta Petkova (piano)? Twee meesters die elkaar instrumentaal gevonden hebben in een autobiografisch getint programma, getiteld ‘De Hand van de Beer’. Vrijdag 22 december om 20.30 uur in de Kerk van Beets. 

Vanuit bewondering voor elkaars kunstenaarschap en een onmiskenbare klik ontstond het idee voor een gezamenlijke tournee. Met volksmuziek als onderliggend thema vertolken zij werken van onder meer Bach, Scarlatti, Schubert, en Argentijnse meesters als Piazzolla, Garçia en Piazzolla.

Persoonlijke verhalen

De composities worden afgewisseld met persoonlijke verhalen, zoals die over beider fascinatie voor de legendarische klassieke pianist Svjatoslav Richter, wiens reuzenhand ooit het kleine kinderhandje van Marietta omvatte en ter ere van wie Carel een poëtisch pianowerk schreef, dat hij later speciaal voor Marietta omdoopte in Ruka na Metchka (‘Hand van een Beer’).

Topontmoeting in kerstsfeer

Een unieke topontmoeting in kerstsfeer tussen piano en bandoneon in de warme Kerk van Beets.

Reserveren aanbevolen. Kaarten aan de zaal of via de website. Toegang € 25,00,  Aanvang: 20:30 uur, Reserveren via de website www.kerkbeets.nl