Literaire ontmoeting met Rosita Steenbeek

Nieuws
Wees welkom en ontmoet Rosita in de Kerk van Beets.
Wees welkom en ontmoet Rosita in de Kerk van Beets. (Foto: aangeleverd)

BEETS - Schrijfster Rosita Steenbeek studeerde enige tijd theologie en klassieke talen, maar stapte over naar een studie Nederlandse taal- en letterkunde. Na haar doctoraal verhuisde ze naar Rome.

Ze vertaalde boeken uit het Italiaans, onder meer van Alberto Moravia en Susanna Tamaro. In 1994 debuteerde ze met De laatste vrouw dat in meerdere talen werd vertaald. Vele romans volgden, vaak met een Italiaans decor, zoals Schimmenrijk, over de Etrusken en rouwverwerking, Ballets Russes dat in Venetië speelt, Siciliaans Testament, Ander licht, een historische roman over Nederlandse schilders die naar Rome vertrokken, maar ook Intensive Care, over het auto-ongeluk dat haar samen met haar moeder overkwam vlak na de dood van haar vader. Amsterdam – Delphi over de avontuurlijke fietstocht die ze maakte van Amsterdam naar het Orakel in Griekenland.

Verder schreef ze meerdere boeken over Rome. In 2015 verscheen de historische roman Rose, een familie in oorlogstijd, gebaseerd op het bewogen leven van haar Duits-Joodse grootmoeder. In 2017 verscheen haar essay over compassie: Heb uw vijanden lief.

In september 2018 verscheen Wie is mijn naaste? een reisverhaal langs Lampedusa, Sicilië en Libanon, waarin zowel vluchtelingen als hulpverleners een gezicht krijgen. Haar laatste Rome-verhalen, waarin ze ook vertelt over de lockdown, werden gebundeld in Rome.

Wees welkom en ontmoet Rosita in de Kerk van Beets! Zie ook: https://www.rositasteenbeek.com/ 

Zondag 17 maart 2024 om 15.30 uur in de Kerk van Beets, Beets 51. Toegang € 20,00. Zie ook www.kerkbeets.nl 

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda