Zuid-Afrikaanse rockster Dilana Smith staat binnenkort in PX

Nieuws
Dilana Smith met gitarist op het podium tijdens haar tour 'Legendary Women of Rock'
Dilana Smith met gitarist op het podium tijdens haar tour 'Legendary Women of Rock' (Foto: Hans Schoo)

VOLENDAM - Dilana Smith komt zondag 24 maart met haar band naar PX om haar nieuwe theatershow te presenteren. Met haar fantastische stem en ijzersterke band neemt ze je mee in haar fenomenale show! Dilana Smith, geboren in 1972 in Johannesburg, Zuid-Afrika, is een echte rockchick. Ze staat bekend om haar krachtige stemgeluid en heeft een indrukwekkende podiumuitstraling. Ze begon haar zangcarrière op 15 jarige leeftijd en scoorde al erg jong een hit met de plaat ‘Dancing in the Moonlight’.

In 1996 verhuist ze naar Drenthe, hier pakt ze meteen haar muzikale ambities weer op en begint haar eigen rockband. Binnen 6 maanden is haar band één van de best verkopende coverbands en treedt ze wel 250 keer per jaar op.

Na 2 jaar optreden is het tijd voor iets anders en in 2001 vertrekt ze naar Amerika. Hier begon ze met een one-woman show en was ze 2 jaar lang succesvol. Haar grootste succes in haar woorden “dat ik zelf op podium kan staan en dat mensen naar mij luisteren, dat is voor mij succes.”

Talentenprogramma Rock Star: Supernova

Op een gegeven ogenblik deed ze mee met het talentenprogramma Rock Star: Supernova. Waar de voormalige bandleden van Mötley Crüe, Metallica en Guns N’ Roses een nieuwe band vormden en op zoek waren naar een nieuwe leadzanger. Ze werd tweede in de afvalrace. Dilana zelf zei hierover: “Ik ben eigenlijk de winnares, maar de band besloot dat ze toch liever een man wilden.”

Als ze in 2016 een reggae-versie van Roxanne in The Voice of Holland zingt, draaien de vier juryleden binnen een mum van tijd om. Helaas haalde een ziekte haar voortijdig uit de race. Gelukkig is ze nu weer topfit. In 2017 vestigt ze zich definitief in Nederland.

Legendary women of Rock

Dit jaar toert ze langs de Nederlandse theaters met haar show ‘Legendary Women of Rock’, waar ze een mix van eigen geschreven nummers zingt en hits van de meest succesvolle vrouwelijke muzikanten, onder wie Tina Turner, Janis Joplin en Cyndi Lauper.

Ze opent vaak de show met haar eigen geschreven nummer ‘The Dirty Little Secret”. Dit nummer heeft een diepere betekenis voor haar. Omdat haar moeder nooit heeft verteld wie haar vader is. Met dit lied wilde ze haar moeder vragen om te vertellen wie haar vader is. In het refrein zingt ze ‘Do you think you can bury the truth when you die?’ Na dit lied is haar moeder overleden en heeft ze inderdaad de waarheid in haar graf meegenomen…

Op de vraag wat vind je het mooiste van theater antwoordt Dilana “het feit dat het zo moeilijk en uitdagend is, om het zo goed mogelijk te doen op een niet perfecte manier. Dat is voor mij het mooiste van theater.” 

Concert

Zondag 24 maart kun je Dilana komen bekijken op het podium van PX. De zaal zal worden ingericht in nachtclubsetting om zo de show nog extra glamour te geven. Tafels kunnen worden gereserveerd via 0299-363328 of via info@cbwedamvolendam.nl. De deur gaat om 14.30 uur open en de show start om 15.30 uur. Tickets voor deze show zijn te koop aan het loket van PX of via www.pxvolendam.nl 

Dilana Smith op het podium tijdens haar tour 'Legendary Women of Rock'