Binnenkort in Zukke Zorgen

Nieuws
Deze keer in Zukke Zorgen de stichting Muziekids.
Deze keer in Zukke Zorgen de stichting Muziekids. (Foto: Archieffoto RM)

EDAM -VOLENDAM - Zukke Zorgen is wekelijks te beluisteren op LOVE radio en natuurlijk via de website www.rtvlove.nl. Iedere woensdag van 19.00 uur tot 21.00 uur besteedt het team van Zukke Zorgen aandacht aan een aspect van de zorg of is er aandacht voor onze lokale geschiedenis. In een ongedwongen setting met afwisselende muziek, vaak gerelateerd aan het onderwerp, brengen Frans Keizer en Marieke Keizer u allerlei informatie. Samen met de technicus Klaas Bond is het altijd weer een gezellig avond. 

In onze gemeente weten we het eigenlijk al lang: muziek doet iets met ons! Muziek kan je ontroeren, in vervoering brengen en soms al je problemen laten vergeten. En dat is precies wat Stichting Muziekids doet voor kinderen die een langere periode in het ziekenhuis of zorginstelling moeten verblijven! Woensdagavond 28 februari 2024 schuift Jordan de Vos aan bij Zukke Zorgen.

Stichting Muziekids 

Stichting Muziekids probeert de kinderen af te leiden van hun ziekte en bieden ontspanning, plezier en stimuleren op die manier het genezingsproces bij kinderen en dat allemaal in de Muziekids Studio in het ziekenhuis of gewoon aan het ziekenhuis bed op de afdeling. Door muziek vergeten de kinderen even hun pijn, verdriet en gemis van thuis.

De muzikale troubadours van stichting Muziekids komen naar de afdeling met diverse instrumenten en zorgen zo voor een muzikale pleister op de wonden van de jonge patiënten. Vanuit de Muziekids studio begeleiden ervaren studioleiders en muzikale vrijwilligers de jonge patiënten op professionele wijze. 

In elk ziekenhuis een studio

Het streven van Stichting Muziekids? In elk Nederlands ziekenhuis een Muziekids Studio! Op dit moment zijn er al vaste Muziekids studio’s in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg, het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht en in de Kinderkliniek in Almere. Een nobel streven waar Zukke Zorgen graag zendtijd aan wil besteden! 

Diverse artiesten hebben hun naam verbonden aan een Muziekids studio in Nederland, zoals Guus Meeuwis, René Froger en Armin van Buuren. Hoe zit het met onze Volendammer artiesten? U hoort het allemaal op woensdag 17 april bij Zukke Zorgen tussen 19.00 en 22.00 uur op RTV LOVE radio. Luistert u ook?