‘Het Weekend van de Wetenschap’ bij Volkssterrenwacht Orion

Algemeen
Ervaar 'Het Weekend van de Wetenschap' bij Volkssterrenwacht Orion.
Ervaar 'Het Weekend van de Wetenschap' bij Volkssterrenwacht Orion. (Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL - Kom op 1 en 2 oktober bij Volkssterrenwacht Orion, tijdens het zogeheten ‘Weekend van de Wetenschap’, alles te weten over sterren, ruimtevaart, natuurkunde en nog veel meer!

Het ‘Weekend van de Wetenschap’ is een landelijk evenement voor wetenschap en technologie. Onderzoekinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en bedrijven openen op zaterdag 1 en zondag 2 oktober hun deuren voor het grote publiek om live wetenschap en technologie te beleven. Het doel van het ‘Weekend van de Wetenschap’ is aandacht te vragen voor het belang van wetenschap en technologie in onze maatschappij. De activiteiten tijdens het ‘Weekend van de Wetenschap’ worden bedacht door de deelnemende organisaties en geven inhoud aan dit landelijke evenement. Zonder wetenschap zou je kunnen denken, dat de maan op je hoofd kan vallen en heb je waarschijnlijk geen idee van zwaartekracht. Hoe het heelal er uit ziet is een nog groter mysterie. Daarom zijn we de wetenschap dankbaar.

Activiteiten

Tijdens dit weekend is er op 1 oktober een kijkavond; bij helder weer zijn o.a. de maan, de planeten Saturnus en Jupiter te zien; er staan meerdere sterrenkijkers opgesteld. En op 2 oktober staan er een aantal natuurkundige proefjes voor kinderen opgesteld: wat gebeurt er als je verschillende kleuren laat schijnen?, het mengen van rood, groen en blauw licht, wat zit er in het licht van diverse lampen, lasterstralenbak met lenzen om te laten zien wat lenzen met licht doen, in het luchtledige reageren voorwerpen anders dan ze in de lucht zouden doen. Er zijn o.a. Maagdenburger Halve Bollen, Marshmallows in vacuum en de Valproef.

Informatie

Volkssterrenwacht Orion is zaterdag 1 oktober geopend van 19:00 - 22:00 uur en op zondag 2 oktober van 13:00 - 17:00 uur. Volkssterrenwacht Orion is gelegen aan de Veilingweg 21b (op de 1e verd. Van het Streekbos Paviljoen) in Bovenkarspel (dichtbij Enkhuizen). Ga voor meer informatie naar de website: www.volkssterrenwachtorion.nl of neem telefonisch contact op via 0648850445.