Laadpalen in Enkhuizen: hier vind je ze

Nieuws
Waar staan de laadpalen in Enkhuizen?
Waar staan de laadpalen in Enkhuizen? (Foto: Adobe Stock)

ENKHUIZEN – Inwoners van Enkhuizen stappen steeds vaker over op een hybride of elektrisch rijdende auto. Alles in het teken van een duurzamere toekomst. Maar het is noodzakelijk om een elektrische auto wel op te kunnen laden. Waar vind je de laadpalen in Enkhuizen? In dit artikel staat een overzicht.

Laadpalen in Enkhuizen locaties

In Enkhuizen vind je ten tijde van schrijven 142 laadpalen. Maar de grote vraag is natuurlijk: waar staan deze laadpalen?

Gebruik deze handige kaart van Oplaadpalen.nl om gemakkelijk op te zoeken waar je je elektrische auto kunt opladen in Enkhuizen.

Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Goedkoopste laadpalen in Enkhuizen

Wie een elektrische auto heeft, wil hem natuurlijk opladen bij de goedkoopste laadpaal. De tarieven in Enkhuizen verschillen nogal. De gemiddelde prijs per Kwh tijdens het laden van je auto €0,37 in Enkhuizen.

Bron: Independer

Ruim 140 laadpalen in Enkhuizen

Volgens een onderzoek van Independer groeit het aantal Nederlanders dat kiest voor een elektrische auto harder dan de plaatsing van nieuwe laadpalen. Enkhuizen heeft momenteel ongeveer 18.500 inwoners. Dat komt neer op 7,6 laadpalen per 1000 inwoners.

Nederland is een voorloper op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s. Zo zijn er in Nederland volgens de ANWB meer dan 3200 snellaadpunten. Frankrijk en Duitsland lopen nog voor op ons, maar België heeft er bijvoorbeeld maar 800. Toch goed van ons kikkerlandje!

Laadpaal aanvragen Enkhuizen

Woon of werk je in Enkhuizen en ben je in het bezit van een volledig elektrisch of een plug-in hybride auto? heb je niet de mogelijkheid om de auto op eigen terrein op te laden? Dan kun je een openbare laadpaal aanvragen. De gemeente Enkhuizen kan een beperkt aantal laadpalen realiseren. De gemeente heeft het projectbureau MRA-Elektrisch de opdracht gegeven op de aanvragen en het plaatsen van de laadpalen te coördineren.

Hier kun je een laadpaal aanvragen. Na ontvangst van de aanvraag neemt de gemeente zo snel mogelijk contact op. Voor de aanvraag van een laadpaal dien je te voldoen aan de volgende eisen:

  • De aanvrager kan de elektrische auto niet op eigen terrein opladen.
  • Binnen een loopafstand van 300 meter van het opgegeven adres is er geen andere laadpaal aanwezig.
  • De laadpaal is goed zichtbaar vanaf de openbare weg.
  • De laadpaal mag niet onder de kruin van een boom, voor een raam van een woning of voor een voordeur staan.
  • Iedereen met een elektrisch voertuig mag de laadpaal gebruiken.
  • Met een technische check wordt gekeken of de locatie voor de laadpaal geschikt is, vooral of er binnen 100 meter een stroomkabel ligt. Als er een kabel langer dan 100 meter nodig is, zijn de kosten voor de gemeente.
  • Tussen de laadpaal en de stoeprand is minimaal 45 cm, achter de laadpaal is minimaal 50 cm vrij voor onderhoud van de laadpaal.
  • Je mag geen laadpaal op de openbare weg plaatsen om de auto voor de deur op te laden.