Open dag bij Volkssterrenwacht Orion in het Streekbos

Nieuws
Het gebouw in het Streekbos.
Het gebouw in het Streekbos. (Foto: website Volkssterrenwacht Orion)

STEDE BROEC - Volkssterrenwacht Orion aan de Veilingweg 21b in Bovenkarspel is zondag 22 oktober van 14.00 tot 17.00 uur open voor publiek. Iedereen, jeugd en volwassen, is welkom om een reisje door het heelal te maken.

In het planetarium zijn er fulldome filmvoorstellingen. Om 14.00 uur wordt de film: ‘De Chocoladeplaneet’ vertoond en om 15.00 uur is de film ‘Dinosaurs at Dusk’. Deze films worden op een bolvormig scherm geprojecteerd. Elke film duurt ongeveer veertig minuten en is Nederlands ingesproken. Zowel kinderen als volwassenen zijn van harte welkom; de films zijn educatief. Meer informatie en de trailer van deze films zijn te vinden op www.volkssterrenwacht.nl.

Entree voor de film is 5 euro per persoon. Kinderen tot twaalf jaar betalen 3 euro. Graag van te voren aanmelden via: pr@volkssterrenwachtorion.nl.

In de expositieruimte komen bezoekers veel te weten over wat zich in het heelal afspeelt op het gebied van sterrenkunde, ruimtevaart en recente ontwikkelingen van diverse projecten. Ook aan geologie wordt aandacht besteed, zo zijn diverse onderdelen van dino’s te zien en is er een mooie collectie echte meteorieten en mineralen te bewonderen.

Bij zonnig weer kan er naar de dichtstbijzijnde ster, de Zon, gekeken worden met een speciale telescoop. De toegang tot de sterrenwacht is gratis. Meer informatie via de website.

Afbeelding