Handtekeningen gezet onder overeenkomst woningen Hemmerbuurt

Nieuws
Het doel is om in de Hemmerbuurt in 2025 achttien woningen te realiseren.
Het doel is om in de Hemmerbuurt in 2025 achttien woningen te realiseren. (Foto: Pixabay)

HEM - De handtekeningen zijn gezet onder de anterieure overeenkomst voor de Hemmerbuurt 19A in Hem. Goed nieuws: dit betekent dat de bestemmingsplanprocedure voor het woningbouwplan volgens planning verloopt. Met als doel om begin 2025 op deze locatie maar liefst 18 woningen te bouwen.

Wethouder Marcel ten Have licht toe: “Dit is weer een stap voorwaarts in onze ambitie om deze collegeperiode te bouwen. Woningen voor onze inwoners zijn echt heel hard nodig. Dit plan omvat ook een aantal seniorenwoningen, wat aansluit op de vraag van de inwoners van Venhuizen en Hem. Inwoners die mogelijk weer een woning achterlaten voor andere doelgroepen, waardoor ook de benodigde doorstroom op gang komt.”

Woningbouwplan 

Het plan Hemmerbuurt 19A is gelegen tussen de Hemmerbuurt en nieuwbouwwijk De Overhaal in Hem. Het plan bestaat uit 18 woningen verdeeld over vier categorieën: acht levensloop bestendige tussenwoningen, vier levensloop bestendige hoekwoningen, twee ‘twee-onder-een-kap’ woningen en zes vrijstaande woningen. De levensloopbestendige tussenwoningen worden verhuurd in de vrije sector.