GoedeDoelenDag bij RSG Enkhuizen

Nieuws
Leerlingen van RSG Enkhuizen zetten zich in voor het Ouderenfonds op GoedeDoelenDag.
Leerlingen van RSG Enkhuizen zetten zich in voor het Ouderenfonds op GoedeDoelenDag. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - RSG Enkhuizen organiseert donderdag 28 maart op hun middelbare school de jaarlijkse GoedeDoelenDag. Belangstellenden zijn tussen 10.00 en 14.00 uur welkom. Alle leerlingen en het personeelsleden zetten zich deze dag in voor het goede doel, wat dit jaar het Ouderenfonds is. 

Het Ouderenfonds organiseert preventieve en sociale activiteiten om eenzaamheid te bestrijden en voorkomen, om kwetsbaarheid te verminderen en ter bevordering van de zelfredzaamheid van ouderen in Nederland. De school organiseert de GoedenDoelenDag al jaren, vroeger de dag voor de kerstvakantie, nu de laatste jaren vlak voor het Paasweekend. Vorig jaar hebben we geld opgehaald voor stichting Kinderhulp.

Een van de pijlers is het zaalvoetbaltoernooi (36 teams spelen in de Drecht), er doet al jaren een team van mannelijke docenten mee onder de naam ‘golden oldies’, maar nu ook voorhet eerst een team van vrouwelijke personeelsleden. Ook is er de frisse GoedeDoelenDuik (in het IJsselmeer om 9.00 uur). Een andere grotere ‘activiteit’ is de Grote Loterij, waarbij erin de aula meerdere trekkingen zullen plaatsvinden met diverse prijzen, beschikbaar gesteld door de lokale bedrijven. Nog meer te doenIn de kleine aula worden optredens verzorgd door onze eigen leerlingen op verschillende tijdstippen. 

Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten: zoals een koffie- en theehoek, rommel- en boekenmarkt, lolly’s of naambordjes maken; henna tattoos zetten; op de foto; verkoop van diverse producten en vele lekkernijen; spelletjes spelen; kleine workshops en nog heel veel meer. 

Voor al uw vragen en opmerkingen: goededoelendag@rsgenkhuizen.nl.