Nieuwjaarsconcert Noord-Hollands Harmonie Orkest in Nieuwe Doelen

Uitgaan
Het Noord-Hollandse Harmonie Orkest speelt 13 januari in de Nieuwe Doelen, Enkhuizen.
Het Noord-Hollandse Harmonie Orkest speelt 13 januari in de Nieuwe Doelen, Enkhuizen. (Foto: NHHO)

ENKHUIZEN - Het Noord-Hollands Harmonie Orkest (NHHO) is een project orkest voor de ervaren muzikant. In een aantal repetities wordt door dit orkest een groots nieuwjaarsconcert voorbereid welke op zaterdag 13 januari om 20.00 uur zal worden opgevoerd in de Nieuwe Doelen in Enkhuizen.

De bezoeker wordt getrakteerd op echte nieuwjaarsklassiekers, daarnaast komen ook een aantal orkestrale muziekwerken langs. Het harmonie orkest bestaat uit vijftig muzikanten waarmee elke sectie goed is vertegenwoordigd en de muziekstukken prachtig worden gespeeld.

‘De muzikanten moeten in korte tijd één team vormen’

Het orkest staat onder leiding van dirigent Thomas Eveleens: “Het NHHO is een geweldig projectorkest om voor te mogen staan en is compleet anders dan mijn vier andere (vaste) orkesten. Het ongeveer 50 muzikanten tellende orkest is bedoeld om de hoog niveau spelende muzikanten uit onze provincie samen te brengen. Het is voor mij als dirigent fijn om met gedreven muzikanten te werken. Het werken met een projectorkest geeft ook uitdagingen, want deze muzikanten moeten in korte tijd één ‘team’ vormen. We zijn nog bezig om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten, maar ik ben er van overtuigd dat het publiek op 13 januari van prachtige muziek gaat genieten.”

Informatie

Het concert is zaterdag 13 januari vanaf 20.00 uur in de Nieuwe Doelen te Enkhuizen. Een kaartje kost 12,50 euro. Ga voor de kaartverkoop en meer informatie naar de website: www.NHHO.nl.