UPDATE

Voorstellingen Kerstcircus Haarlem gaan door ondanks ernstig ongeval

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: NieuwsFoto.nl)

HAARLEM - Bij een ongeval in het kerstcircus in het Reinaldapark is woensdagavond een circusartiest zwaargewond geraakt. Rond 20.45 uur ging het mis toen een artiest viel tijdens een act. De hulpdiensten rukten groots uit. De politie, brandweer, meerdere ambulances en het traumateam kwamen ter plaatse. Inmiddels is bekendgemaakt dat de voorstellingen de komende dagen wel gewoon doorgaan.

Update 23.00 uur:

In een reactie laat het Kerstcircus het volgende weten:

Geachte bezoekers van het Kerstcircus Haarlem,

Helaas is de avondshow van 4 januari 2022 niet goed verlopen en was u getuige van een ongeluk. De gevallen artiest krijgt alle hulp die nu nodig is en onze crew leeft mee, net zoals u, ons hartverwarmende publiek. Hartelijk dank daarvoor: uw steunbetuigingen geven wij door. De artiest is gelukkig bij bewustzijn en wordt momenteel onderzocht. Zodra wij meer weten, laten wij u dat weten. Wij kunnen ons voorstellen dat u geschrokken bent: schroom niet daarvoor hulp te zoeken bij bijvoorbeeld uw huisarts of slachtofferhulp. Het is belangrijk om niet te blijven rondlopen met nare beelden. Alle aandacht gaat nu naar de onze collega. Dit risico hoort bij het circus. Toch bieden onze oprechte excuses aan voor deze nare gebeurtenis waar u helaas getuige van was. De shows van de komende dagen gaan gewoon volgens planning door. 

Met vriendelijke groet en dank voor uw begrip. Directie, artiesten en medewerkers Kerstcircus Haarlem

Eerdere berichtgeving:

Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens aanwezigen zou een acteur tijdens een act van hoogte zijn gevallen. Op Facebook delen mensen foto’s van de act waar al eerder artiesten bijna vielen. Het circus is na het ongeval direct ontruimd.

De toestand van het slachtoffer is nog onbekend. De gemeente verwijst aanwezigen door naar slachtofferhulp omdat de gebeurtenis impact kan hebben.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding