Kerstbomen inzamelen Haarlem in 2024: dit moet je weten

Algemeen
Kerstbomenactie in Haarlem.
Kerstbomenactie in Haarlem. (Foto: United Photos/Paul Vreeker)

HAARLEM - Wat doe je met je kerstboom als kerst voorbij is? Waar kun je je kerstboom dumpen of laten ophalen en wanneer is de kerstbomeninzameling in Haarlem? Je leest het allemaal in dit artikel!

Weet je niet waar je je kerstoom kwijt moet na kerst in Haarlem? Dit vertelt Spaarnelanden over de inzameling van kerstbomen in de stad: 

Kerstbomenactie

In 2024 organiseert Spaarnelanden traditiegetrouw een grote kerstbomenactie, samen met gemeente Haarlem en gemeente Zandvoort. Kinderen tot en met 15 jaar maken met het inleveren van oude kerstbomen kans op leuke prijzen. 

Het doel van de actie is zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan rondslingeren in de stad. Dat zorgt namelijk voor rommel, trekt ander zwerfvuil aan en is brandgevaarlijk. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost.  

Hoe werkt de actie?

Per ingeleverde boom krijgen de kinderen €0,50 en een lootje waarmee ze kans maken mooie prijzen. De trekking van de winnende loten is op dinsdag 16 januari 2024. De uitslagen zijn die dag vanaf 13.00 uur te vinden op onze website. De winnaars moeten zich vóór dinsdag 23 januari 2024 melden. Dit kan door een foto van het lootje te mailen naar: communicatie@spaarnelanden.nl, onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Bewaar je lootje goed en controleer zelf of het lot een winnend nummer heeft. Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen ook kerstbomen inleveren. Zij doen echter niet mee aan de actie. 

Kerstbomenactie in Haarlem

Kerstbomen kunnen op woensdag 3 en 10 januari 2024 tussen 13.30 en 17.00 uur worden ingeleverd op diverse locaties in Haarlem en Spaarndam. Per ingeleverde boom krijgen de kinderen €0,50 en een lootje waarmee ze kans maken op de Superprijs van €500. Deze hoofdprijs is bestemd voor een activiteit met de hele klas of voor een goed doel. Naast de hoofdprijs zijn er ook 100 cadeaubonnen ter waarde van €10 te winnen.

Kerstbomenactie in Zandvoort

Kerstbomen kunnen op woensdag 10 januari 2024 van 13.00 tot 15.30 uur worden ingeleverd op diverse locaties in Zandvoort en Bentveld. Per ingeleverde boom krijgen kinderen € 0,50 en een lootje waarmee ze kans maken op een cadeaubon van 5 euro.
Bewaren van bomen tot inleverdatum Verzamelde bomen mogen op last van de brandweer niet in voortuinen of op straat worden opgeslagen tot de inzameldagen. Spaarnelanden is verplicht om bomen te verwijderen uit voortuinen en van straat in verband met brandgevaar.