Lopen met de zon op de bol tijdens de 26ste editie ZorgSpecialist Grachtenloop Haarlem

Algemeen
Christiaan Bosselaar wint de 10 kilometer ZorgSpecialist Grachtenloop 2022 in Haarlem
Christiaan Bosselaar wint de 10 kilometer ZorgSpecialist Grachtenloop 2022 in Haarlem (Foto: Grachtenloop 2022)

HAARLEM - De 26e ZorgSpecialist Grachtenloop, die in het teken stond van de Great Ezcape, gaat volgens de organisatie met 3300 deelnemers en heel veel supporters de boeken in als een van de gezelligste.

De deelnemers werden langs het aantrekkelijke parcours, dat dwars door het hartje van Haarlem voerde, opgezweept door muzikanten en dj’s en aangemoedigd door het toegestroomde publiek. De Koepel was het middelpunt van het feestje, waar het nog lang gezellig bleef. 

Iedereen is een winnaar als je meedoet aan de ZorgSpecialist Grachtenloop

Kids Herorun

De kinderen waren deze editie ook goed vertegenwoordigd. Er deden maar liefst 200 kinderen mee. Zij deden allemaal hun best om een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Winnaar is Roy Bakker. Hij ging als eerste over de streep met een tijd van 3.20 minuut.

Campusrun

Vanuit de hoofdsponsor De ZorgSpecialist hebben meer dan 150 collega’s, partners en relaties dit feestje meegevierd. De route startte dit jaar in de buurt van de Koepel en bracht de deelnemers door prachtige pittoreske straatjes. Een groot plezier voor alle lopers om door al die enthousiaste toeschouwers te worden aangemoedigd. Als winnaar kwam naar voren Jesse Niesing. Hij zette een tijd neer van 18.29 minuten.

Run2Day 10 kilometer

Bij de hoofdloop kwam als eerste Christiaan Bosselaar over de finishlijn. Hij zette een tijd neer van 31.48 minuten. Naast de vele toeschouwers werd er volop uitgepakt met muziek. Zo stonden de Schuimkragen op de Bakenessergracht,  DJ’s van Train More op het Hortusplein, muggenblazers bij de melkbrug, Kenamju met een spinning Marathon op het Klokhuisplein en stal DJ Jara en de Glitter Golf de show op het evenemententerrein. 

Uitslagen op een rij van de ZorgSpecialist Grachtenloop Haarlem 2022


Haarlem Campus 5.5km: 

Jesse Niesing

Michael Brink 

Michel Hageman

Hero Kidsrun: 

Roy Bakker

 Bas Otter

Luca Guiga

Run2Day Haarlem 10km

Christiaan Bosselaar

 Luc Essink

Jim Rothweiler

Heb jij meegelopen? Check hier jouw eigen tijd!

https://www.athlinks.com/event/36588/results/Event/1022280/Results

Winnaar van de Campus 5,5 kilometer run Jesse Niesing.
Winnaar bij de Hero Kidsrun Roy Bakker.