Jaarmarkt Cronjé: Dit moet je weten

Algemeen
Kom jij ook naar de jaarmarkt in de Cronjéstraat op zondag 10 juli?
Kom jij ook naar de jaarmarkt in de Cronjéstraat op zondag 10 juli? (Foto: Het Fotovakhuis Haarlem)

HAARLEM – Zomers winkelen op de grootste Jaarmarkt van Haarlem, de Cronjémarkt. Zondag 10 juli is de langste winkelstraat van Haarlem weer decor voor meer dan honderd kramen. Van 12.00 - 17.00 uur is iedereen welkom, maar kom je eerder dan is dat ook geen probleem.

Hans Honkoop, voorzitter evenementencommissie is met Louise Wesselius, marktkraammeester, al druk bezig met de voorbereidingen. “We hebben weer meer dan 100 kramen waar je van alles kunt kopen,’’ vertelt Hans. “Van mooie koopjes tot kleding tot huisraad of lekkernijen. Er is voor iedereen wat wils.’’

Mooie spullen

Wat goed is om te weten is dat er geen attracties zijn. ‘’Dat doen we straks weer tijdens de braderie. We focussen nu op het houden van een jaarmarkt, dat we een mooie diversiteit aan marktkramen en spullen bieden. Alles is nieuw, er zijn geen tweede kansjes. Daar is weer een aparte markt voor. Naast de winkeliers die buitenstaan met een kraam hebben we ook veel marktlui van buiten de regio die graag op deze markt staan.’’

De Cronjéstraat is bekend vanwege de verscheidenheid aan speciaalzaken, restaurants, kledingwinkels en meer. Breng een bezoekje aan de leukste winkelstraat van Haarlem-Noord en laat je verrassen.

Bereikbaarheid

Kom je uit de buurt? Dan raden we aan om met de fiets of gewoon lopend te komen. Woon je iets verder weg, kom dan met het openbaar vervoer. Er zijn genoeg bussen die stoppen bij de Cronjéstraat. Wil je echt met de auto komen, dan kun je deze kwijt in de parkeergarage gelegen aan de Kleverlaan. Om de doorstroming goed te laten verlopen, vraagt de organisatie om de niet met de fiets over de markt te wandelen, maar om deze elders te parkeren.