Viering nieuwe inrichting Schoterbos in Haarlem-noord

Algemeen
Wethouder Berkhout bedankt Albert Jan Bloemendal (voorzitter ABOS en scouting Brigitta)
Wethouder Berkhout bedankt Albert Jan Bloemendal (voorzitter ABOS en scouting Brigitta) (Foto: Jurriaan Hoefsmit)

HAARLEM - Wethouder Berkhout heeft vrijdag 15 juli de opening van het nieuw ingerichte Schoterbos gevierd samen met bewoners, vrijwilligers en natuurorganisaties.

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de vernieuwing van het stadspark. Een mooie aanleiding voor een zomers feestje, alle aanwezigen werden getrakteerd op een heerlijk ijsje.

Kom lekker spelen en sporten in het Schoterbos

Het bos heeft allerlei voorzieningen, waardoor er voor iedereen wel iets te doen is. Voor kinderen is er een speeltuin aangelegd met een heuvel en een heuse speeltrap. De ruimte is groot genoeg om vele kinderen te laten rondspelen.Wil je als volwassene ook iets sportiefs doen, leef je dan lekker uit bij de nieuwe fitnesstoestellen. Tevens is er een voetbalveldje aangelegd.

Vissen in het Schoterbos

Wil je gewoon lekker zitten maar wel iets doen, neem dan je vishengel mee. Er zijn visplaatsen aangelegd waar je heerlijk kunt kijken naar je dobber en kun relaxen. 

Honden toegestaan in het Schoterbos

Neem de hond gezellig mee naar het park. Lekker ravotten in een speciaal deel van het park. Honden kunnen zo het water inspringen, om achter de bal aan te gaan of af te koelen in de zomer.

Schoterbos opener en vriendelijker

De uitvoering van dit plan is in meerdere fases uitgevoerd. Het Schoterbos is nu opener, toegankelijker, milieuvriendelijker, diervriendelijker, maar het ziet er ook mensvriendelijker uit!