‘BENEFIETSTOUR’: Collega’s op de fiets voor een bus voor Benjamin!

Algemeen
Enkele collega's staan te trappelen van ongeduld om te fietsen voor de Benefietstour.
Enkele collega's staan te trappelen van ongeduld om te fietsen voor de Benefietstour. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Op donderdag 1 september stappen de werknemers van Wunderman Thompson massaal op de fiets in Haarlem om collega Paul Kuijs te steunen met zijn crowdfundactie ‘Een bus voor Ben’. Beide zoons van Paul en zijn vrouw Stephanie zijn getroffen door het zeldzame Joubert Syndroom, een afwijking aan de kleine hersenen waarbij vermoeidheid, coördinatieproblemen, spierslapte en oogproblemen dagelijkse kost zijn. 

Vanwege deze aandoening kampen de broertjes Lucas (9) en Benjamin (6) dagelijks met veel fysiek ongemak. Daar bovenop werd Benjamin getroffen door de acuut verlammende spierziekte Guillian Barré Syndroom toen hij slechts 9 maanden oud was. Door de blijvende schade ervaart hij nog dagelijks de gevolgen hiervan en is Benjamin nog iedere dag afhankelijk van zijn elektrische rolstoel. Een rolstoelbus zou het gezin helpen, maar daar is veel geld voor nodig. 

Speciale bus

Lang hebben Paul en Stephanie getwijfeld of ze een crowdfundactie zouden moeten starten voor een financiële bijdrage voor de bus. “De rolstoel weegt ruim 30 kilo en ook Benjamin wordt steeds groter. Inmiddels lukt het mij niet meer om Benjamin en zijn rolstoel meerdere keren per dag de auto in en uit te tillen”, vertelt Stephanie. Het gezin doet daarom een beroep op iedereen die wil bijdragen. “Met een speciale bus kan Benjamin met rolstoel en al naar binnen worden getild wat het leven van hem en de rest van ons gezin een stuk aangenamer zou maken. Dan kunnen we er eindelijk weer met z’n allen op uit!” 

Alles opnieuw leren 

Door het acuut verlammende Guillian Barré Syndroom viel Benjamin’s lijf zijn zenuwen aan waardoor binnen een paar uur een behoorlijk deel onherstelbaar is beschadigd. De kleine man werd 5 jaar geleden met grote spoed opgenomen op de kinder intensive care waar hij in een kunstmatige coma werd gebracht en langere tijd moest worden beademd. “We hebben ons meermaals afgevraagd óf en hoé hij weer uit het ziekenhuis zou komen”, vertelt Stèphanie. Toen hij uit zijn kunstmatige coma ontwaakte moest hij bijna alles opnieuw leren: zelf ademen, glimlachen, bewegen, slikken. “Bijna niets is helemaal teruggekomen zoals het eerst was.” 

Collega’s komen in actie 

De collega’s van Paul, de vader van Lucas en Benjamin, hebben de gezinssituatie altijd op de voet gevolgd. Op het moment dat de crowdfunding actie “Een bus voor Ben” van start ging, was de ‘Benefietstour’ binnen no-time geregeld. Aanstaande donderdag 1 september zal een grote groep collega’s van Wunderman Thompson de ‘Benefietstour’ gaan rijden. Ze starten bij het kantoor in Haarlem en rijden vervolgens langs de kantoren in Weesp en Amsterdam waarbij er afstanden van respectievelijk 25, 50 en 95 km worden afgelegd. De collega’s hopen met sponsoring zoveel mogelijk geld op te halen voor de rolstoelbus. 

Steun de Benefietstour

Helpt u mee met het sparen voor de bus en sponsort u het team ook? Dat kan via de volgende link: www.stichtingbenluc.nl/doneer of via de onderstaande betaallink. 

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=jB5erO2SRr6maIIRqMFYKg

Benjamin en Lucas zouden ontzettend blij zijn als de bus kan worden geleverd.