WINACTIE: Jubileum Harros Fotokalender van Haarlem; En wij geven er twee weg!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Harro Jansz)

HAARLEM - In 5 jaar tijd maakte fotograaf Harro Jansz tienduizenden foto’s van zijn geliefde Haarlem. En zeker ook 1000 van Molen de Adriaan..

“Het verveelt gewoon nooit,” zegt hij. “Weer, wind, water, zonlicht…geen dag en geen moment zijn hetzelfde.”

Slechts een kleine selectie vindt hij zelf mooi genoeg om te delen op sociale media.  En een nog veel kleinere selectie wordt 1 van de 13 foto’s op de inmiddels bekende ‘Harros Haarlem jaarkalender’.

Elke jaar is er twijfel.. was de oogst dit jaar rijk genoeg aan beelden? Was hij op de juiste momenten op de juiste plek? Perfectionistisch zijn is nogal dubbel, zegt hij. “Ik ben niet snel tevreden, maar de foto’s die het dan wel halen worden ontvangen met vaak erg mooie reacties. ‘Dat is wel heel leuk, dat ik er mensen blij mee kan maken, door te delen waar ik zelf blij van wordt.”

En als hij dan rond oktober door de vele, vele foto’s scrolt, is het ineens moeilijk kiezen. Long list, short list, bewerken, schuiven, herkiezen.. net zo lang tot het een bevredigend geheel is en zijn Haarlem-selectie weer een jaar lang aan de wand kan sieren, bij vele (ex)-Haarlemmers. Honderden bestellingen passeerden in de loop der jaren, en voor veel mensen wordt het vaste prik en vragen zij vanzelf rond deze tijd om de nieuwe editie.

Nu op de voorpagina, door het komende kalenderjaar, ook letterlijk ‘023’ prijkt, én zelfs de drukker dit keer Haarlems is, staat er weer een editie waar hij zelf ook blij mee is. “Tja, nu komt alles wel weer heel mooi samen”, lacht hij. “Haarlemser kun je het niet krijgen.”

De 2023 jaarkalender ‘Harros Haarlem’ is zolang de voorraad strekt te bestellen op Harroshaarlem.nl, en binnenkort ook in beperkte oplage te koop bij De Vries van Stockum Boekhandel.

Hoe win jij een kalender!

Haarlems Nieuwsblad mag 2 fotokalenders weggeven! En jij kunt er één winnen. Wat moet je doen om kans te maken. Het is heel simpel, stuur een email naar redactie.hln@rodi.nl en vertel waarom jij graag een kalender wilt winnen.

Uit alle inzendingen worden er 2 winnaars getrokken. Zij krijgen per e-mail bericht. Over de uitslag mag niet gecorrespondeerd worden.

De cover van de kalender.
Afbeelding
Een prachtige regenboog in een prachtige lucht.
Afbeelding