Tonio van Vugt stopt als artistiek directeur Stripdagen Haarlem

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

HAARLEM - Tonio van Vugt stopt als artistiek directeur van Stripdagen Haarlem. Na ruim zeven jaar is het tijd voor nieuwe uitdagingen. Tonio stelde als artistiek directeur drie succesvolle edities van Stripdagen Haarlem samen en organiseerde verschillende activiteiten tussendoor. Het bestuur van Stichting Beeldverhaal Haarlem is hem daar zeer erkentelijk voor.

Ik hoop dat ik mijn voorganger Joost Pollmann eer heb aangedaan

Onder Tonio en de toenmalige zakelijk directeur Thamara van Rijn groeide Stripdagen Haarlem uit van een driedaags festival tot een tiendaags festival. Het festival trekt elke twee jaar meer dan 30.000 stripliefhebbers naar de Haarlemse binnenstad.

Nieuwe vriendschappen gesloten

Tonio kijkt met veel plezier terug op de afgelopen zeven jaar: “Toen ik aan de klus begon, was er nog veel wat ik moest uitvinden. Voor een dergelijke functie bestaat nu eenmaal geen opleiding, en al helemaal niet in de stripwereld. Ik hoop dat ik mijn voorganger Joost Pollmann eer heb aangedaan. Zelf heb ik in elk geval veel plezier beleefd aan de drie edities die ik mocht neerzetten. Ik heb veel geleerd, helden ontmoet en nieuwe vriendschappen gesloten. En nu wordt het tijd voor iets anders - ongetwijfeld binnen het prachtige medium van het beeldverhaal.”

Tot 7 april te bezoeken

Tonio’s afscheid als artistiek directeur is geen afscheid van Haarlem. Zo is Tonio op dit moment als extern projectleider betrokken bij de overzichtsexpositie van Thé Tjong-Khing in Verwey Museum Haarlem. Deze expositie ter ere van Thé Tjong-Khing’s 90ste verjaardag is vanaf 7 april te bezoeken.

Nieuwe structuur

Het bestuur buigt zich de komende periode over een nieuwe structuur voor de creatieve inbreng van de komende edities. Voor de zomer moet duidelijk zijn wie Yvonne Pos, sinds 2018 zakelijk directeur, bijstaat bij het organiseren van Stripdagen Haarlem. Het resultaat van deze nieuwe samenwerking zal tijdens de volgende Stripdagen die op 31 mei 2024 van start gaan, te zien zijn.

Afbeelding
Afbeelding