Burendag in Haarlem: dit is er te doen

Nieuws
Tijdens Burendag kun je je buren beter leren kennen
Tijdens Burendag kun je je buren beter leren kennen (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Op zaterdag 23 september is het Burendag. In alle wijken van Haarlem worden op die dag activiteiten georganiseerd. Hieronder vind je een overzicht van alle Buurtsactiviteiten. Buurts is er voor alle inwoners van Haarlem die ondersteuning kunnen gebruiken. En voor iedereen die zich wil inzetten voor wijk, buurt of stad! 

Kledingmarkt en Tegelwipactiedag Oosterkerk Tijdens Burendag bij de Oosterkerk kun je genieten van de kledingmarkt met pre-loved outfits, verkoop van handgemaakte kleding en accessoires, creatieve activiteiten door stichting Mooizooi en hapjes en drankjes van stichting Turquoise. Ook kun je er meedoen met de Tegelwipactiedag: lever je tegels in en krijg er plantjes voor terug! Tijd: 10.00 – 15.00 uur Locatie: Oosterkerk, Zomerkade 165 Aanmelden: Geen aanmelding (vrije toegang) Toegang markt: Gratis.

Burendag in Nieuw Meerwijk Kom tijdens Burendag naar Nieuw Meerwijk en maak kennis met je buurtgenoten onder het genot van koffie/thee en iets lekkers. Tijd: 11.00 – 13.00 uur Aanmelden: Geen aanmelding (vrije toegang) Kosten: Gratis Bewonersinitiatief ondersteund door Buurts en Elan Wonen. 

Burendag en Tegelwipactiedag Muiderslotweg Tijdens Burendag Muiderslotdag kunnen kinderen geschminkt worden en spelen op de springkussens. Daarbij is er een rommelmarkt, zijn er hapjes en drankjes en is er van 14.30 uur tot 16.30 uur een barbecue. Ook kun je er meedoen met de Tegelwipactiedag: lever je tegels in bij Muiderslotweg 164zw en krijg er plantjes voor terug! Alle bewoners van en rondom de Muiderslotweg zijn welkom. Tijd: 13.00 – 19.00 uur Aanmelden barbecue: Geen aanmelding (vrije toegang) Kosten barbecue: Gratis Bewonersinitiatief ondersteund door Buurts.

Onthulling fotoproject Het ABC van de Slachthuisbuurt De Slachthuisbuurt zit vol verhalen - over vroeger en van nu. Er zijn met bewoners gesprekken gevoerd en foto’s gemaakt. Het resultaat is een groot-formaat alfabet over de Slachthuisbuurt. Dit ABC wordt tijdens Burendag op grote bouwdoeken feestelijk onthuld. Met een hapje en een drankje van de Buurtwinkel! Tijd: 15.00 – 16.00 uur Locatie: Speelplaats basisschool De Talenten, Noormannenstraat 1 Aanmelden: Geen aanmelding (vrije toegang) Kosten: Gratis.

Burendag BBQ pleinfeest Leer je buurt en buren beter kennen tijdens het BBQ pleinfeest met live muziek, Hollandse spelletjes en heerlijke (vega en Halal) hapjes. Tijd: 17.00 – 19.30 uur Locatie: Het Open Huis, Professor Boumanstraat 1a Aanmelden: Via Nicky Woudwijk, telefoonnummer 06 59 96 23 44 Kosten: Gratis.

Tegelwipactiedag Voor het derde opeenvolgende jaar vindt in Haarlem een Tegelwipactiedag plaats. Op 23 september kunnen inwoners van Haarlem op verschillende plekken in de stad tegels en zand omruilen voor planten. Alle tegels die op deze dag worden ingeleverd, tellen mee voor gemeente Haarlem in het NK Tegelwippen. Deze landelijke wedstrijd tussen gemeenten heeft als doel om meer ruimte te maken voor groen. Dit voorjaar hebben inwoners van Haarlem al zo’n 6000 tegels ingeleverd. Zo kleurt Haarlem groener. Wil je hier aan mee doen? Kijk voor meer informatie en een overzicht van de ruilpunten in Haarlem op: www.haarlem.nl/doetduurzaam/tegelwipactiedag. 

Lief & Leedstraten Bij Buurts is het eigenlijk elke dag Burendag. Zo is er speciaal aanbod voor het verbeteren van het contact in de buurt en ondersteuning door buren onderling. Hierbij kun je onder meer denken aan Lief & Leedstraten Haarlem. De drijvende kracht achter de Lief & Leedstraten zijn de gangmakers. Zo kun je als Haarlemmer gangmaker worden in jouw eigen straat of flat en hiervoor een Lief & Leedpotje aanvragen. Vanuit zo’n Lief & Leedpotje kun je een kleine attentie verzorgen voor een buur die wat extra aandacht kan gebruiken. Wil je meer informatie of wil je ook gangmaker worden? Neem contact op met Nicky Woudwijk via e-mailadres liefenleedstraten@buurts.nl of telefoonnummer 06 59 96 23 44. Kijk voor meer informatie op: www.instagram.com/liefenleedstratenhaarlem.