Kerstmarkt Haarlem 2023: Dit moet je weten!

Nieuws
Elk jaar is het gezellig druk op de Kerstmarkt in Haarlem.
Elk jaar is het gezellig druk op de Kerstmarkt in Haarlem. (Foto: Mexx van der Lieuw / REGIO12MEDIA.NL)

HAARLEM -  Ieder jaar in december wordt de binnenstad van Haarlem weer omgetoverd tot één van de grootste en gezelligste kerstmarkten in Nederland. Dit jaar is de kerstmarkt Haarlem op 8, 9 en 10 december 2023. Midden in het centrum van de stad is de markt te vinden en het is ook nog eens één van de grootste kerstmarkten van Nederland. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over kerstmarkt Haarlem 2023!

Kerstmarkt Haarlem 2023

De kerstmarkt slingert zich dwars door de binnenstad van Haarlem. Er is een zeer uitgebreid amusementsprogramma waaronder een korenlintfestival. Ook zijn er optredens in de Gravenzaal van het stadhuis en in de Sint Bavokerk. Dit jaar staat het kerstweekend opnieuw in het teken van sfeer en beleving.

Hierbij kunt u denken aan de verkoop van kerstdecoraties voor in de boom, in huis en op de kersttafel, kerstkaarten, kerststukken, cadeauartikelen voor onder de boom, aankleding- en consumptieartikelen voor het kerstdiner zoals kerstkleden, kerstservies, chocolade, kruiden, kazen, feestkleding voor het kerstdiner en nog veel meer!

Datum kerstmarkt Haarlem

De kerstmarkt in Haarlem is van vrijdag 8 t/m zondag 10 december 2023. De toegang tot kerstmarkt Haarlem 2023 is gratis. De sfeervolle markt betovert met fonkelende lichtjes, ambachtelijke kraampjes en feestelijke lekkernijen.

Kerstmarkt Haarlem openingstijden

De kerstmarkt in Haarlem duurt drie dagen en heeft wisselende openingstijden. Dit zijn de openingstijden van de kerstmarkt:

  • Vrijdag 8 dec. | 10.30 - 20.00 uur
  • Zaterdag 9 dec. | 10.30 - 20.00 uur
  • Zondag 10 dec. | 10.30 - 19.00 uur

Locatie kerstmarkt Haarlem

Kerstmarkt Haarlem 2023 strekt zich uit over schilderachtige locaties zoals de Grote Markt, de Botermarkt, de Raaks en de Grote Houtstraat. Deze pittoreske pleinen en straten vormen het perfecte decor voor een betoverende ervaring, omringd door historische architectuur en feestelijke kraampjes die de stad in een kerstparadijs veranderen.

Kerstmarkt Haarlem parkeren

De organisatie heeft gedurende de kerstmarkt in Haarlem de beschikking over een twee parkeerterreinen. Het eerste parkeerterrein is gelegen aan de Paviljoenlaan 1 in Hoofddorp. Op dit terrein kan er gratis worden geparkeerd. Vanaf deze parkeerplaats is het ongeveer 15 minuten lopen naar de halte van lijn 300 van Connexxion. Deze sneldienst vertrekt elke 6 minuten en brengt mensen in 12 minuten naar het hartje van de kerstmarkt in Haarlem.

Daarnaast kan er geparkeerd worden op het grote parkeerterrein Stelling 1, 2141 SB Vijfhuizen. Dit is het parkeerterrein van de Expohal en is vrijwel direct gelegen bij de halte van lijn 300. Hier kost een parkeerkaart 10 euro.

Reis makkelijk en snel met het OV naar kerstmarkt Haarlem 2023. Vanaf station Haarlem loopt u direct de kerstmarkt op. Een andere optie is om uit te stappen bij Bushalte Centrum/Verwulf, dit is halverwege de kerstmarkt in Haarlem.

Beide opties zorgen er voor dat bezoekers, met de auto, niet in de drukte komt in Haarlem en moet zoeken naar een parkeerplaats. De verwachting is namelijk dat de parkeergarages in Haarlem al snel vol zijn.

Kerstmarkt Haarlem plattegrond

De Kerstmarkt Haarlem biedt bezoekers een handige plattegrond om moeiteloos door de betoverende kraampjes op locaties als de Grote Markt, Botermarkt, Raaks en Grote Houtstraat te navigeren. Met deze gids in handen wordt het ontdekken van feestelijke lekkernijen en ambachtelijke schatten een plezierige en georganiseerde ervaring. Bekijk hier de plattegrond.

Afbeelding
Afbeelding