Eerste Haarlemse lichtjeswandeling valt in de smaak

Nieuws
De eerste lichtjeswandeling was drie kilometer lang en voerde langs een aantal door Stichting Haarlem Lichtstad verlichte objecten als bomen en historische gebouwen
De eerste lichtjeswandeling was drie kilometer lang en voerde langs een aantal door Stichting Haarlem Lichtstad verlichte objecten als bomen en historische gebouwen (Foto: 023tvonline)

HAARLEM - De weergoden waren Haarlem op haar 778ste verjaardag gunstig gezind. Best een wondertje in deze bewolkte tijd. De eerste lichtjeswandeling was drie kilometer lang en voerde langs een aantal door Stichting Haarlem Lichtstad verlichte objecten als bomen en historische gebouwen. 

Door Willem Brand

Er bleek aardig wat belangstelling voor. John van der Wal, die voor zijn YouTube-kanaal 023tvonline een beeldverslag maakte, schatte dat er zo’n 500 mensen hebben deelgenomen. “Je zag overal groepjes in de stad. Van de organisatie kreeg je voor een klein bedrag een plattegrond van de bezienswaardigheden en een glowstick mee. Het Hodshonhuis, De Waag en de Bavo waren mooi verlicht. De laatste twee hadden de kleur van de Haarlemse vlag en niet onze driekleur. De Zijlstraat zag er door de verlichte bomen feestelijk uit.” 

Sociale veiligheid

Stichting Haarlem Lichtstad beoogt met de verlichting in de binnenstad ook meer sociale veiligheid. Een donkere straat voelt voor een bezoeker of bewoon immers anders aan dan een verlichte straat. Het filmpje van John van der Wal is te zien op rodi.nl/haarlem en 023tvonline.nl

Bekijk hieronder de video die 023TVOnline maakte.