Voorlopige uitslag: Meerderheid Haarlemmers stemt tegen betaald parkeren

Nieuws
37 procent van de kiezers heeft haar stem uitgebracht
37 procent van de kiezers heeft haar stem uitgebracht (Foto: #ElkeStemTelt)

HAARLEM - De voorlopige uitslag van het parkeerreferendum laat zien dat een grote meerderheid tegen heeft gestemd. Van de ruim 132.000 Haarlemmers die mochten stemmen, hebben 49.834 mensen dat gedaan. Het opkomstpercentage van het referendum is daarmee 37,72 %. Van de stemmers heeft 81,25 % tegen en 18,42 % voor gestemd.

Burgemeester Jos Wienen volgde de voorlopige uitslag met grote interesse: “Dit referendum heeft de stad de afgelopen weken flink bezig gehouden. De voorlopige uitslag is bekend en de drempel van 30% is gehaald. Haarlem heeft haar advies gegeven. Het is aan de gemeenteraad om een besluit te nemen over de definitieve uitslag van het referendum en wat dit voor de Nota Uitwerking parkeerregulering betekent.” De burgemeester maakt op 13 maart de definitieve uitslag bekend.

Besluit

Proces na 13 maart De uitslag van het referendum is een advies aan de gemeenteraad. De raad besluit wat er vervolgens met de uitslag gebeurt. Dit wordt op 21 maart in de commissie Bestuur besproken. Op 28 maart neemt de gemeenteraad hier een besluit over.