Opening Montessori Kind Centrum De Wijde Wereld Schalkwijk

Nieuws
Wethouder Bas van Leeuwen opent MKC De Wijde Wereld.
Wethouder Bas van Leeuwen opent MKC De Wijde Wereld. (Foto: aangeleverd )

HAARLEM – In Schalkwijk opende afgelopen 11 april het vernieuwde Montessori Kind Centrum (MKC) De Wijde Wereld. De combinatie van een kinderopvang en bassischool biedt een verrijkende omgeving van kinderen tussen 0 en 13 jaar.

Op de feestelijke openingsdag werden verschillende activiteiten met het thema ‘circus’ georganiseerd, waaraan zowel de kinderen als de lokale gemeenschap deelnamen. De basisschoolkinderen waren nauw betrokken bij het voorbereiden van de festiviteiten. Wethouder Bas van Leeuwen had de eer had om het MKC officieel te openen.

Binnen dit nieuwe MKC vloeien basisonderwijs en kinderopvang naadloos samen, waar kinderen kunnen leren, spelen en ontwikkelen onder één dak. 

Beide organisaties hebben een gezonde en stimulerende leeromgeving gecreëerd die perfect aansluit bij de Montessori-filosofie. 

Mandy de Graaf, de directeur van de bassischool vertelt: “Alles voelt zo natuurlijk aan. Dit gebouw geeft rust en het vele daglicht doet de kinderen goed, ze staan de hele dag aan. Het hele gebouw ondersteunt onze Montessori filosofie.”

Met een focus op gezondheid, circulariteit en duurzaamheid belooft Montessori Kind Centrum De Wijde Wereld een blijvende impact te hebben op het educatieve landschap van Haarlem.