Op wie ga je stemmen? Gemeente Haarlem lanceert lokale stemwijzer

Politiek
'Met stellingen over actuele Haarlemse thema’s krijgt de kiezer door deze kieswijzer snel inzicht in partijstandpunten.'
'Met stellingen over actuele Haarlemse thema’s krijgt de kiezer door deze kieswijzer snel inzicht in partijstandpunten.' (Foto: Renata Jansen)

HAARLEM - Nog geen idee op wie je moet stemmen tijdens de Haarlemse gemeenteraadsverkiezingen van 2022? Geen nood, om je op weg te helpen ontwikkelde de gemeente Haarlem een lokale stemwijzer. De kieswijzer ‘MijnStem’ is nu beschikbaar!

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

De gemeenteraadsverkiezingen vinden dit jaar op 14, 15 en 16 maart plaats. In Haarlem doen 18 partijen mee

Stemwijzer Haarlem

“Met stellingen over actuele Haarlemse thema’s krijgt de kiezer door deze kieswijzer snel inzicht in partijstandpunten”, aldus de gemeente. “De 18 lokale partijen die meedoen aan de verkiezingen hebben allen meegewerkt aan MijnStem. De stemwijzer is te vinden op haarlem.nl/verkiezingen.” 

Lees ook: Gemeenteraadsverkiezingen 2022, alle praktische info op een rij

Lancering MijnStem

De stemhulp MijnStem werd deze week gelanceerd in de raadszaal in de Zijlpoort. Hierbij waren vrijwel alle partijen aanwezig die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook LFB (organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking) en studenten van InHolland waren aanwezig. De aanwezigen gingen met elkaar in gesprek over een aantal stellingen.