Zandvoort is er klaar voor: ‘F1 wordt een groot feest’ Dit moet je weten

Sport
Gezelligheid ten top tijdens de GP van vorig jaar
Gezelligheid ten top tijdens de GP van vorig jaar (Foto: Stephan van Opzeeland)

ZANDVOORT - ‘Het dorp is versierd, de auto van Max staat op de boulevard en de ‘breakdance’ draait haar rondjes op het Badhuisplein’, aldus wethouder Jan-Jaap de Kloet. ‘Ook de raceteams zijn inmiddels gearriveerd en druk bezig met hun voorbereidingen voor de racedagen. Vanaf deze week is het feest dat de Formule 1 heet ‘aan’.’

‘Miljoenen ogen zijn wereldwijd op ons gericht, niet alleen om hoe Zandvoort er een feest van maakt maar ook hoe alles georganiseerd is. Ook de gemeente is er klaar voor. Alle diensten staan klaar om te zorgen dat Zandvoort de komende dagen leefbaar en bereikbaar blijft,’ zo sluit de wethouder zijn verklaring af.

Bereikbaarheid

Zandvoort blijft bereikbaar met de fiets, het Openbaar Vervoer of als u in het bezit bent van een doorlaatbewijs, ook tijdens de racedagen 25-27 augustus. Zeker als u rekening houdt met de bezoekers aan het circuit. Als u tijdens het raceweekend na 12:00u naar Zandvoort reist voor de gezelligheid en het strand, zitten de meeste F1-fans allang op de tribune. Eet u vervolgens ’s avonds op het strand of in het dorp dan reis u ook rustig terug. De trein naar Amsterdam CS rijdt 12 keer per uur. Maar ook de bussen naar Haarlem CS rijden af en aan.

Van donderdag 24 augustus 5:00 tot en met zondag 27 augustus 23:00 komt u met de auto alleen met een doorlaatbewijs het dorp in. Let op: bezoekers en betaald parkeren staat uit en er kan alleen met een parkeervergunning op straat worden geparkeerd. Hier wordt op gehandhaafd. Verschillende parkeerterreinen in Zandvoort worden verhuurd aan de DGP. Kijk op de bebording vanaf wanneer de terreinen niet meer beschikbaar zijn, deze zijn leidend.

EHBO

De gemeente Zandvoort vindt het belangrijk om ook tijdens deze drukke dagen huisartsenzorg in de buurt beschikbaar te hebben voor haar inwoners en bezoekers. Om die reden zorgt de gemeente, in samenwerking met de Zandvoortse huisartsen, voor extra bezetting op de EHBO-/huisartsenpost. EHBO-/huisartsenpost ‘De rotonde’ is een post voor badgasten en algemeen publiek. De post is te vinden bij de strandafgang aan het Badhuisplein, strandtent 9 (Haven van Zandvoort / Juttersmuseum). De openingstijden zijn:

Vrijdag 25 augustus, 12.00 tot 0.00 uur
Zaterdag 26 augustus, 12.00 tot 0.00 uur
Zondag 27 augustus, 10.00 tot 0.00 uur

Telefoonnummer EHBO-/huisartsenpost: 023 – 571 44 45.

Er zijn ook mobiele EHBO-teams voor de bezoekers van de DGP en Zandvoort Racefestival aanwezig. Deze teams werken vanuit twee locaties, namelijk bij het NS Station Zandvoort aan Zee (08.00 tot 0.00 uur) en op de kop van de Zeeweg (08.00 tot 21.00 uur).

Hygiëne

Van vrijdag t/m zondag is Spaarnelanden de klok rond aan het werk om het dorp schoon te houden en hoeft u geen melding te doen. Er zijn Cleanteams die opruimen, afval aannemen en vuilnisbakken controleren. Spaarnelanden fietst zelf voortdurend door het dorp om vervuiling op te sporen. Indien noodzakelijk worden afvalbakken tussentijds geleegd. Dit wordt alléén gedaan op momenten dat dit veilig kan gebeuren.
In de nachten wordt het evenementengebied geveegd en alle afvalbakken geleegd. Zo begint de volgende dag weer schoon en netjes. Maakt u zich toch zorgen om een bepaalde afvalbak of zie u ergens een berg afval ontstaan, laat het dan weten aan één van de Cleanteams.