Sprookjesachtige expositie ‘Everything but the girls’ bij Broedplaats BOGOTÁ

Nieuws
Een groene trap brengt je naar boven, waar een installatie van duizenden gekleurde draden wacht.
Een groene trap brengt je naar boven, waar een installatie van duizenden gekleurde draden wacht. (Foto: aangeleverd)

HALFWEG - Op een unieke locatie onder de rook van Schiphol, halverwege Haarlem en Amsterdam, opende afgelopen zaterdag de expositie ‘Everything but the girls’. Acht vrouwelijke kunstenaars exposeren een week lang in de monumentale expositieloods van Broedplaats BOGOTÁ in Halfweg. De expositie is tot 29 mei dagelijks geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

‘Everything but the girls’

Als je over de drempel van de expositieloods stapt, word je meegenomen op reis naar verschillende werelden in een nieuw universum.  Met ieder een uniek handschrift en werkend in verschillende disciplines, creëren de kunstenaars een prachtige wereld die uitnodigt tot kijken, verbazen en verwonderen. Van schilderijen, tekeningen en sieraden tot kasten, keramiek, lampen en installaties - de variëteit aan kunstwerken is indrukwekkend.Terwijl je door de tentoonstelling dwaalt, voelt het alsof het ene werk naadloos overgaat in het volgende. Je wordt aangetrokken door een groot schildersdoek met getekende wolven, ontdekt een wereld van dieren achter een leeuw in een kast en wordt omringd door kleurrijke taferelen, kettingen met parels en schedels, en roze pumps met tanden. Net als Alice in Wonderland betreed je een betoverende wereld vol verwondering.

De tekst loopt door onder de foto.


Feestelijke opening van de expositie - Foto: aangeleverd

Een groene trap brengt je naar boven, waar een installatie van duizenden gekleurde draden wacht, ongrijpbaar haast, als een spinrag of een schimmelnetwerk in een bos. Met weids uitzicht over de Haarlemmermeerse weilanden blijk je je opeens te bevinden tussen roze taartjes en blauwe tranen van keramiek. Het is een feest om al deze werken samen te zien op deze unieke locatie in Halfweg. 

Meer informatie

De expositie is tot 29 mei elke dag geopend tussen 13.00 en 16.00 uur. Voor een afspraak buiten deze tijden kun je contact opnemen met Mijntje Strengholt via 06-50698974. Gedurende de week worden er diverse workshops gegeven door de kunstenaars. Meer informatie en updates zijn te vinden op Instagram: Instagram.com/expo_everything_but_the_girls. Locatie: Broedplaats BOGOTÁ, Haarlemmerstraatweg 79 in Halfweg.

Afbeelding