Comtessa Vermogensbeheer bestaat 10 jaar.
Comtessa Vermogensbeheer bestaat 10 jaar. (Foto: Aangeleverd)

Tien jaar Comtessa Vermogensbeheer

Partnerbijdrage Partnerbijdrage dossier

REGIO - Deze maand precies tien jaar geleden verkreeg Comtessa Vermogensbeheer uit Hoofddorp van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de vereiste vergunningen om in Nederland als onafhankelijke vermogensbeheerder op te treden, beleggingsadvies te verlenen en orders te ontvangen en door te geven. De mijlpaal van het tienjarig bestaan biedt een uitgelezen kans om terug te blikken op het onwaarschijnlijke succes van de onderneming, opgericht middenin de kredietcrisis . "Alle economische wetten gingen destijds de deur uit", herinnert directeur Dick de Haan. "Maar terwijl andere vermogensbeheerders failliet gingen, hebben wij de schaarse mogelijkheden aangegrepen en de crisis glansrijk doorstaan."

Sindsdien groeide Comtessa Vermogensbeheer op organische wijze en door overnames, in lijn met de tot op heden voortgaande schaalvergroting in de vermogensbeheerbranche. De Haan en zijn collega-directeur Paul van Beek verwachten ook in de verwachte consolidatiegolf kansen tot uitbreiding van Comtessa te kunnen verzilveren. "Wij staan zeker open voor andere partijen die te klein dreigen te worden om in deze branche te functioneren, nu de regeldruk vanuit de AFM hen ertoe beweegt te professionaliseren en samenwerkingen aan te gaan", aldus De Haan.

Gecombineerd beleggingsbeleid voor optimale transparantie

Een belangrijke factor in Comtessa's voorspoed lijkt het combineerde beleggingsbeleid. Het brengt hierin een top-down-benadering samen met de eigen sixpack-strategie. Met de top-down-benadering behoudt Comtessa voortdurend een breed perspectief en een wereldwijde focus. Bij de selectie van de aandelen begint het immers op een grote geografische en economische schaal en zoomt van daaruit in op de geschiktste beleggingsmogelijkheden.

Daarnaast heeft Comtessa voor haar sixpack-strategie zes beleggingsprofielen ontwikkeld, die in verschillende mate beleggen in zes gecompartimenteerde aandelengeoriënteerde of vastrentende onderdelen. Daarmee kan het zeer gericht aan de beleggingsdoelstelling en -horizon van cliënten vasthouden.

Doordat Comtessa Vermogensbeheer bovendien belegt in individuele titels en iedere cliënt een persoonlijke contactpersoon binnen de overzichtelijke organisatie heeft, kan het ook optimale transparantie bieden. "Nóg transparanter werken is bijna niet mogelijk", stelt De Haan. 

Langdurige samenwerking met depotbanken

Al sinds de oprichting werkt Comtessa Vermogensbeheer samen met haar vaste depotbanken InsingerGilissen en BinckBank. "Wij merken dat onze cliënten het een geruststellende gedachte vinden dat hun geld direct naar onze depotbanken gaat, zonder tussenkomst van andere partijen", licht De Haan toe. "Daarnaast is sprake van gescheiden beheer en bewaring, zodat de cliënten te allen tijde het juridisch eigendom over de stukken behouden."

Hoewel Binckbank recent door het Deense Saxo Bank werd overgenomen, verandert er voor cliënten van Comtessa niets. "Deze overname betekent juist een verdergaande professionalisering en internationalisering van onze depotbank", verklaart De Haan.

Over Comtessa Vermogensbeheer, Dick de Haan en Paul van Beek

De beide directeuren De Haan en Van Beek zijn mede-eigenaars en eindverantwoordelijken van Comtessa Vermogensbeheer. Daardoor kunnen zij het beleggingsbeleid – op grote lijnen én op cliëntniveau – actief bijsturen.

De Haan en Van Beek richtten Comtessa Vermogensbeheer op, nadat zij elkaar bij een van de grootste onafhankelijke vermogensbeheerders van Nederland hadden leren kennen en daar ruimte voor verbetering zagen. Eerder was De Haan onder meer Senior Beleggingsanalist bij ABN AMRO en financieel directeur bij een private equity onderneming. Van Beek was Beleggingsadviseur en werkte in zijn carrière onder meer voor PWC en ABN AMRO.

Afbeelding
Madres Paralelas bij Oxville Cinema Algemeen 28 jun, 17:11
Afbeelding
Dorpshuis Zwanenburg eindelijk officieel geopend Algemeen 28 jun, 15:07
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 28 jun, 10:26
Afbeelding
Paul en Willie Fontaine-Pietersma zestig jaar getrouwd Algemeen 27 jun, 15:07
Afbeelding
Jocke Cane verrast met sterke zege kortebaan in Zwanenburg Algemeen 26 jun, 14:05
Afbeelding
Kinderburgemeester Floor wil voor ieder kind een fiets Algemeen 24 jun, 15:08
Afbeelding
Paarden staan te trappelen voor kortebaan in Zwanenburg Algemeen 24 jun, 12:48
Afbeelding
Jaarmarkt Geuzenveld is terug Algemeen 23 jun, 14:47
Afbeelding
Ultrafijnstof vliegtuigen mogelijk toch invloed op gezondheid omwonenden Schiphol Algemeen 23 jun, 14:47
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
Hello again: een musical in tien affaires Algemeen 23 jun, 08:33
Afbeelding
Haarlemmermeer in de top 3 voor woningbeleggers Algemeen 22 jun, 12:14
Afbeelding
Football & Culture Festival met sport en cultuur Algemeen 21 jun, 19:13
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlemmermeer

Op Rodi Haarlemmermeer volg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer. Rodi Haarlemmermeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlemmermeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer in je mailbox.