Leerlingen De Bareel zorgen voor een schone buurt

Algemeen
Leerlingen van De Bareel hebben het zwerfafval in Broekpolder opgeruimd.
Leerlingen van De Bareel hebben het zwerfafval in Broekpolder opgeruimd. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Op dinsdag 29 november trokken de leerlingen van groep 6 van basisschool De Bareel de Broekpolder in. Gewapend met vuilniszakken, handschoenen en afvalgrijpers hebben zij in de straten rondom de school zwerfafval en ander vuilnis opgeruimd. 

In het afgelopen jaar heeft in Beverwijk het project ‘zwerfafval verminderen en milieueducatie’ plaatsgevonden. Eén van de onderdelen van het project was het opruimen van zwerfafval door basisschoolleerlingen, met daaraan gekoppeld een natuur- en milieuonderwijsprogramma. In de laatste week van november gingen de drie basisscholen in Broekpolder aan de slag voor een schonere omgeving. 

Stichting Welzijn Broekpolder nam het initiatief voor deze actie. De gemeenten Beverwijk en Heemskerk ondersteunden dit initiatief en stelden grijpers, vuilniszakken en handschoenen beschikbaar. Leerkracht Evelyne Kurvers van De Bareel: “Het is verbazingwekkend hoeveel plezier de kinderen hebben bij het opruimen van het afval. Ze zijn er echt mee bezig en vinden het milieu belangrijk. Daarom doen wij hier met De Bareel aan mee.” 

Na afloop van de schoonmaakactie kregen de kinderen limonade en popcorn als bedankje.