'De Strandkrant van Heemskerk'

Nieuws
De Strandkrant van Heemskerk wordt gemaakt door Merel Adrichem, Annemieke Thomas - de Ruyter, Els Visser, Rose-Marie Meeuwissen, Bob Limmen, Rianne Schoemaker, Annemarie Windmuller en Marjan Huisman. (foto aangeleverd)
De Strandkrant van Heemskerk wordt gemaakt door Merel Adrichem, Annemieke Thomas - de Ruyter, Els Visser, Rose-Marie Meeuwissen, Bob Limmen, Rianne Schoemaker, Annemarie Windmuller en Marjan Huisman. (foto aangeleverd) rodi.nl

HEEMSKERK - Het eerste nummer van De Strandkrant, een krant over het Kruisbergstrand van Heemskerk, verschijnt dezer dagen in mei. Deze zal als eerste uitgereikt worden op het Strandpaviljoen 'De Vrijheit' aan Sjaak Klaasen, eigenaar van Strandpaviljoen 'De Vrijheit' en strandhuis bezitter van het eerste uur. Aanvang 12.00 uur. Om de lancering luister bij te zetten is de eerste editie als flessenpost in zee geworpen. De gelukkige vinder van de ‘post’ krijgt een dinerbon t.w.v. 50 euro, te besteden bij De Vrijheit in Heemskerk.
Het Heemskerkse strand is een verborgen parel aan de Noordzeekust en daar mag best wat aandacht aan gegeven worden. Met dat idee ontstond het plan een krant te maken over alles wat het rustige en schone familiestrand zo bijzonder maakt: de natuur, de reddingsbrigade en de activiteiten die de bewoners ondernemen. Met heel veel vrijwillige inzet van strandhuisbewoners die graag de saamhorigheid op strand willen promoten is er hard gewerkt aan deze Strandkrant.
Zo zijn er dit jaar op het weer de Beach Clean Ups: strandhuisjes-eigenaren spannen zich samen in om zwerfvuil op te ruimen. Met succes. Al jaren achtereen wordt het strand gekozen tot Schoonste Strand van Noord-Holland. Maar ook is er een volleybaltoernooi, een Clinic Urban Golf en een avondwandeling met boswachter Evert-Jan Woudsma geprogrammeerd. Precieze data en informatie over inschrijven voor deze en andere activiteiten zijn te vinden in De Strandkrant.
De krant zal twee keer per jaar verschijnen. De redactie wordt gevormd door Merel Adrichem, Annemieke Thomas - de Ruyter, Els Visser, Rose-Marie Meeuwissen, Bob Limmen, Rianne Schoemaker, Annemarie Windmuller en Marjan Huisman. De Strandkrant wordt gratis verspreid en ligt onder andere in paviljoen De Vrijheit en de bibliotheek. Ook is de krant online te lezen op de site van paviljoen De Vrijheit: www.strandpaviljoendevrijheit.nl.