In de orde van Oranje-Nassau

Nieuws
Theo Breedijk (links) en burgemeester Alexander Luijten.
Theo Breedijk (links) en burgemeester Alexander Luijten. (Foto: Heemskerk Lokaal)

HEEMSKERK - “Onzin, het is mijn hobby, daar hoef ik geen lintje voor”, zei Theo Breedijk van Heemskerk Lokaal. Zijne Majesteit de Koning dacht daar anders over en dus kreeg Theo vrijdag 26 april een Koninklijke onderscheiding.

“Dik verdiend, vindt iedereen bij Heemskerk Lokaal”, zegt Jose de Kleijn. “Theo is iemand waar je wel respect voor móet hebben. Petje op, tas om zijn nek en een rode kleur van het fietsen komt hij steevast de fractievergadering binnen gerend, ‘Sorry hoor, ik moest nog even...’ Het is vertrouwd, net als dat hij aanwezig is bij elke raadsvergadering, de meeste bijeenkomsten en overleggen. Door jarenlange ervaring heeft Theo een goede kennis van zaken, hij is kritisch op bepaalde vlakken zoals bijvoorbeeld grondbeleid en woningbouw en daarmee een bouwsteen in de partij.”

Heemskerk Lokaal

Jose vervolgt: “Zijn inzet voor de inwoners is misschien niet overal zichtbaar maar voor Heemskerk Lokaal is hij een groot voorbeeld als volksvertegenwoordiger. Integer met het motto ‘Ik wil weten hoe het zit, anders kan ik er geen besluit op nemen’. Dit geldt ook voor de samenstelling van de partij. In 2018 moest ik op audiëntie komen bij Theo. Waar ik voor sta, mijn doelen en dat ik niet voor het geld raadslid wilde zijn. Na 2,5 uur was ik geslaagd, mijn drive voor het sociaal domein was duidelijk! Ook de winst van 5 naar 9 zetels in 2022 was voor Theo een moment van kritisch kijken naar de partij. Inmiddels is het duidelijk dat we als stem van het dorp met onze aanwinst gevormd zijn tot een eenheid.”

Beretrots

“Voor Theo is dit de laatste periode, wat we zien is dat we als partij voorsorteren op de toekomst. Elk fractielid heeft een eigen expertise en Theo brengt zijn kennis en kunde op ons over. Gelukkig hebben we nog even de tijd en is het een vast gegeven dat hij altijd aan Heemskerk Lokaal verbonden blijft. Theo wilde geen lintje, voor hem is alles wat hij doet een hobby. Waterschap, Tata, de raad enzovoorts en toch was de uitreiking heel speciaal en maakte het veel los.”

Wil je Theo feliciteren met zijn Koninklijke onderscheiding? Dat kan via info@heemskerklokaal.nl.