Koningsdag Heemskerk 2024: dit staat op de planning!

Uitgaan
Het wordt weer één groot feest op Koningsdag in Heemskerk!
Het wordt weer één groot feest op Koningsdag in Heemskerk! (Foto: aangeleverd)

HEEMSKERK - Het is al bijna zover: Koningsdag Heemskerk 2024 komt er weer aan! Maar wat is er in Heemskerk allemaal te doen tijdens Koningsdag? We vertellen het je in dit artikel!

Koningsdag Heemskerk 2024

Heemskerk maakt zich op voor een spetterende Koningsdag 2024! Op 27 april transformeert het de hele gemeente tot een bruisende gezellige plaats. Dit jaar belooft het weer een onvergetelijke dag te worden, met een mix van de vrijmarkt, activiteiten, en een gezellige sfeer. Zo is er bijvoorbeeld een gezellige minikermis in een tent op het Burgemeester Nielenplein.

Op Koningsdag transformeert het centrum van Heemskerk in één groot terrasgebied van 18.00 tot 0.00 uur. Het belooft een bruisend, gezellig feest te worden! Met het hele centrum als terraszone wordt Heemskerk omgetoverd tot een feestelijke locatie. Dus, op naar Heemskerk voor een Koningsdag vol plezier en verantwoord feesten!

Koningsdag vrijmarkt Heemskerk

Vanaf dit jaar mogen vrijmarktverkopers van de vrijmarkt in Heemskerk op 27 april om 05.00 uur hun plek innemen. Dat is een halve dag later dan voorheen. Burgemeester Alexander Luijten benadrukt dat deze verandering nodig is voor een veilige Koningsdag en -nacht, en voor een meer ontspannen sfeer. Dit jaar wordt extra toezicht gehouden en worden regels strenger gehandhaafd om te voorkomen dat mensen te vroeg het centrum betreden met verkoopspullen.

Hier zijn enkele spelregels voor de vrijmarkt tijdens Koningsdag in Heemskerk:

  • Verkopers mogen op vanaf 05.00 uur 16.00 uur een standplaats innemen op de vrijmarkt.
  • De markt is alleen bedoeld voor particulieren die gebruikte spullen verkopen. Commerciële verkoop door handelaren is niet toegestaan, ook niet als om het gebruikte spullen gaat.
  • Het centrum is afgesloten voor al het verkeer vanaf 26 april om 18.00 uur. Er kan niet worden geparkeerd in het centrum. Ook buiten het centrum is de parkeerruimte beperkt. Kom vooral op de fiets of lopend.

Let op: het vooraf ‘reserveren’ van een plek door bijvoorbeeld kleden, stoelen of linten te plaatsen is niet toegestaan. Ook mogen er geen kramen, tentjes, party-daken of vergelijkbare bouwwerken worden geplaatst. Het belooft weer een gezellige vrijmarkt te worden in Heemskerk dit jaar! Op naar Koningsdag, voor een gezellige drukte in het centrum.

Koningsnacht Heemskerk 2024

Ook dit jaar is de avond voor Koningsdag in Heemskerk genoeg te doen! Tijdens Koningsnacht 2024 kun je volgens de gemeente feesten van 18.00 tot 00.00 uur in het centrum van Heemskerk.