ShakeSpier van Theaterbende Heiloo een succes

Algemeen
ShakeSpier van Theaterbende Heiloo was een succes
ShakeSpier van Theaterbende Heiloo was een succes (Foto: aangeleverd)

HEILOO  - Afgelopen weekend speelde Theaterbende Heiloo eindelijk weer haar voorstelling in de mooie grote zaal van de Cultuurkoepel. Na twee jaar mochten ze weer binnen voor een volle zaal optreden.

Enthousiasme spatte er vanaf

Het enthousiasme spatte er vanaf.ShakeSpier en het Krankjoreme Liefdesbloempje, een toegankelijke bewerking van “Een Midzomernachtsdroom” van Shakespeare, werd geregisseerd door Annieke van Foreest- Sloet. Het stuk werd op originele wijze uitgevoerd, waarin de dwergen de vertellers waren. 

Zij maakten alle rollen gelijk heel duidelijk, waardoor het verhaal makkelijk te volgen was. Dwerg Stoetel declameerde tussendoor de teksten van Shakespeare op mooi wijze. De komische noot lag bij de dwerg Grumpy die opeens het mikpunt van liefde was van koningin Titania. De tweelingen Puck en Pien, de dienaren van de koning Oberon stemden de kijker vrolijk. Koning Oberon zelf wist alle emoties van blijheid, boosheid en een waanzinnige lach overtuigend te spelen. Ook de goden Theseus, Hippolyte en Pallas speelden met passie. De feeën als hulpjes van koningin Titania vlogen kleurrijk rond en dienden hun koningin met goed gespeelde frisse tegenzin. Natuurlijk draait het stuk om de liefde, en was er verwarring alom tussen Hermia en Lysander, Helena en Demetrius als gevolg van de druppels van het magische bloempje. Helena en Hermia, vriendschap of toch jaloezie, het werd prachtig gespeeld.

Geopend met een hofdans

De voorstelling werd geopend met een hofdans, en kreeg energie met een partydance nummer (zie foto). Het lied ‘Druppels’ werd meerstemmig gezongen, en aan het eind volgde nog een mooi a capella nummer, waarin naar voren kwam dat je goed bent zoals je bent en voor niemand hoeft te veranderen. Precies de boodschap waarmee Nicole Posthumus Meyes de Theaterbende tien jaar geleden heeft opgezet .Een staande ovatie van het publiek viel de spelers ten deel. Voor het volgende seizoen is de Theaterbende nog op zoek naar nieuwe leden in de leeftijd van 10 tot 17 jaar. De open les is te bezoeken op 17 juni in de Muziek en Dansschool Heiloo. Aanmelden via www.theaterbende-heiloo.nl