Levendiger centrum Heiloo

Algemeen
Het centrumgebied ligt rond het Witte Kerkje, winkelcentrum 't Loo en Looplein
Het centrumgebied ligt rond het Witte Kerkje, winkelcentrum 't Loo en Looplein (Foto: Bron: gemeente Heiloo)

HEILOO - In het centrum van Heiloo gebeurt veel. De gemeente wil het gebied rond de Witte Kerk, Looplein en winkelcentrum ’t Loo graag verlevendigen. Zodat het centrum een prettige plek wordt voor iedereen. Om te winkelen, ontspannen, werken en wonen. 

Om het gebied een echt dorpshart te maken zijn acties nodig, bijvoorbeeld voor verkeer, stedenbouw en groen. Daarom is de gemeente bezig met een masterplan voor het hele gebied: het masterplan centrum Heiloo. 

Samen ontwikkelen

In dit plan komen de ontwikkelingen samen. We stellen het plan op samen met bewoners, ondernemers, ontwikkelaars en experts. In het masterplan komen richtlijnen voor het centrum. Bijvoorbeeld waar woningen, winkels en groen komen en hoe we omgaan met het verkeer. Maar vooral hoe we dat in samenhang met elkaar ontwikkelen, zodat het centrum één gebied wordt waar wonen, werken, winkelen en groen samenkomen. En het prettig verblijven is. De richtlijnen zijn uitgangspunten voor de deelprojecten binnen het centrumgebied. 

Ontwikkelingen centrum

Er zijn meerdere deelprojecten in het centrumgebied. De projecten staan op zichzelf en doorlopen een eigen proces. Met de richtlijnen in het masterplan zorgt de gemeente dat het hele gebied in samenhang ontwikkeld kan worden. Het bepaalt dus niet of de projecten gerealiseerd worden, maar geeft richting aan bijvoorbeeld het ontwerp en de inrichting van de openbare ruimte.

Woningbouw

Een belangrijk thema in het centrum is woningbouw. Er is veel vraag naar nieuwe woningen en het centrum van Heiloo is een aantrekkelijke locatie. Alle voorzieningen zijn op loopafstand. In het centrum komen nieuwe woningen. Welk type woningen en waar deze precies komen, wordt dit jaar duidelijk.